Det skriver NRK Hordaland tirsdag.

Toska, som i 2007 ble dømt til 18 års fengsel, skal onsdag starte med arbeidslivstrening hos bedriften Lean Business på Møhlenpris.

Bedriften driver med bedriftsrådgiving og annen administrativ rådgivning.

Erlend Bang Abelsen bekrefter overfor NRK at Toska skal hospitere i bedriften i tre måneder. Han ønsker ikke kommentere saken.

– På lik måte som jeg ikke vil diskutere arbeidsforhold hos noen medarbeidere hos oss, ønsker jeg ikke diskutere denne saken i media utover den bekreftelsen jeg har gitt, sier han til NRK.

Har studert i fengsel

Toska hadde i utgangspunktet sin første mulighet til å begjære seg løslatt i slutten av august i fjor. Men, etter et møte med Metkel Betew, som ble dømt til 16 års forvaring med en minstetid på ti år for Nokas-ranet, ble prosessen satt på vent. I mars i år meldte VG at Toska var tilbake i åpen soning igjen, etter å ha blitt overført til lukket soning etter møtet med kameraten fra ranslaget.

Innsatte i den åpne avdelingen i Bergen fengsel får gå på skole eller arbeide utenfor området. Ifølge TV 2 har Toska studert matematikk og fysikk mens han har sittet fengslet.

15 menn ble dømt for å ha vært med på eller medvirket til Nokas-ranet 5. april 2004. Politiførstebetjent Arne Sigve Klungland ble skutt og drept under det som er blitt betegnet som norgeshistoriens største ran. Ranerne fikk med seg 57,4 millioner kroner.