Fant død andemor i sentrum: Politiet skal skaffe hjelp til andungene

Brannvesenet rykket ut for å hjelpe andunger som svømte rundt alene. Da ble andemor funnet død i Lille Lungegårdsvann.

DEL

I 23-tiden mandag fikk brannvesenet melding om at andunger i Lille Lungegårdsvannet trengte hjelp.

– Det ser ut til at andungene har kommet vekk fra moren. Vi gjør et tappert forsøk på å hjelpe, sa vaktkommandør Helge Lund i 110-sentralen til BA ved 2315-tiden

Brannvesenet rykket ut fra Sandviken stasjon, og håpte på å finne andemoren i området, slik at familien kunne gjenforenes. Dessverre viste det seg å ha skjedd en tragedie.

– Andemor ble funnet død i vannet, flytende i nærheten av trappen ved Festplassen, sier Lund.

Håper endene kan få være i fred

Hva som har skjedd, vites ikke.

– Vi har nå avtalt med politiet at det skal komme en organisasjon og ta hånd om dem så snart det blir dagslys. De må sikkert ha båt, for disse andungene svømmer av gårde, sier Lund.

Den døde anden ble tatt opp av vannet. Politiet håper endene kan få være i fred inntil hjelpen kommer tirsdag morgen.

– Vi tror ikke det er hensiktsmessig at også politiet drar ned og prøver å fange endene, det kan bare gjøre vondt verre. Nå har brannvesenet forsøkt å få tak i dem, men klarte det ikke. Vi vil få hjelp til å få tak i endene tirsdag morgen, sier operasjonsleder Helge Blindheim i politiet.

Fant død and også i forrige uke

I forrige uke skrev BA at Lille Lungegårdsvannets første andekull var observert.

– En familie svømte rundt langs kanten av vannet. Moren var ikke der, så det er kanskje fare for at ungene kan bli tatt av måker, sa spesialarbeider Eirik Espeland i Bymiljøetaten til BA.

Det ble da opplyst at det var funnet en død and i sentrum, men at den ikke skulle være moren til andungene i Lille Lungegårdsvann. Men nå skal altså moren til andungene også ha blitt funnet død.

Artikkeltags