På jakt etter nye leietakere

Leiegården Christies gate 14 er nå for utleie igjen. (Arkiv)

Leiegården Christies gate 14 er nå for utleie igjen. (Arkiv) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå er Garage-lokalene lagt ut på Finn.no igjen.

DEL

Lokalene hvor Garage har holdt til, har stått tomme siden den legendariske rockeklubben stengte døren for godt 29. september i fjor.

Nå melder BT at både de tidligere klubblokalene og hele bygården, som inneholder leilighetshotell, er lagt ut på Finn.no til utleie.

I annonsen står det at bygården, som eies av Kan Cao, er under oppussing og vil stå tilgjengelig for utleier i slutten av april i år.

– Vi fikk i alle fall rett

Tidligere daglig leder av Garage, Henning Christensen, har fått med seg at hans gamle lokaler nå er til leie igjen. Han mener annonsen viser at de hele tiden hadde rett da de mente huseier måtte splitte bygget, altså åpne opp for flere utleiere.

– Om ikke annet, så kan det se ut som om vi fikk rett da vi sa at han kom til å slite med å leie ut hele lokalet slik han krevde at vi skulle gjøre, sier han til BA.

Saken fortsetter under bildet.

Henning Christensen er største eier, daglig leder og styreleder i selskapet bak Garage, Musikkhuset AS. (Arkiv)

Henning Christensen er største eier, daglig leder og styreleder i selskapet bak Garage, Musikkhuset AS. (Arkiv) Foto:

Han mener huseier burde innsett tidligere at det ikke var mulig å leie bygården til den prisen, i den tilstanden og på de vilkårene Christensen gjorde.

– Det er irriterende at han påtvang oss driften av hotellet i alle de årene, og nå åpner han for å leie ut deler av bygården. Det er markedet som bestemmer, og jeg tror ikke det er så mange som kan drifte et helt sånt bygg, sier Christensen.

– Burde han kontaktet dere for å høre om dere ville starte Garage igjen?

– Vi er vel der at ingen av oss vil ha noe med hverandre å gjøre, og det skal veldig mye til før vi går i en dialog med huseier, sier Christensen.

For utleie tidligere

Stridens kjerne da Garage etter mange år med røde tall, til slutt kastet inn håndkleet, var altså at huseier krevde at de i tillegg til Garage også skulle drifte hotellet.

– Det at vi i 2012 måtte overta driften av City Apartment Hotel, er det som nå gjør at vi blir kastet ut av lokalene våre, sa daglig leder av Garage, Henning Christensen til BA i fjor sommer.

Også i august i fjor ble lokalene lagt ut for leie, mens Garage fortsatt var i drift.

Mange konflikter

Nå kan det se ut som om huseier tenker annerledes, for i annonsen åpnes det for å leie kun bevertningslokalet, altså gamle Garage, kun hotelldelen, eller hele bygården.

– Jeg ser ikke for meg videre drift i dagens lokaler med Kan Cao som huseier, sa daglig leder, Henning Christensen, til BA i august i fjor.

BA har spurt huseierens advokat om hvorfor det nå åpnes for å leie ut deler av bygget, når dette ifølge Christensen var stridens kjerne da Garage leide bygget.

– Utgangspunktet i BAs fremstilling bygger på leietakers fremstilling av saken, og som huseier ikke kjenner seg igjen i. Huseier har en annen oppfatning av saken med hensyn til koblingen av leiekontraktene, da dette slik vi husker det, var et ønske også fra leietaker. Da leietaker av Garage ønsket å endre koblingen, var det allerede opparbeidet stor gjeld og tilliten mellom partene var ikke til stede for å fortsette et samarbeid med frakobling. Fra huseiers ståsted var stridens kjerne først og fremst at kontraktens bestemmelser om betaling av leie fra leietakerne ikke skjedde i henhold til kontrakt, skriver advokat Mats Mæland i en e-post og viser til en rekke eksempler.

Mæland forteller at det har vært interessenter på bygget og forteller at en eventuell leiepris fremover blir avtalt utifra en totalvurdering.

Artikkeltags