– Vi har fått mange e-poster fra bergensere som mente vi burde lyssette masten i trikolorens farger, forteller markedsansvarlig i Ulriken 643, Agnete Kongevold Foss.

Hun forteller at de umiddelbart tente på ideen og tok kontakt med et firma som kunne hjelpe dem med å farge masten i fargene til det franske flagget.

– Vi har jo lyssatt masten ved tidligere anledninger. Under Brystkreftaksjonen til Kreftforeningen farget vi masten rosa, forteller Foss.

Hun mener det er viktig at Bergen, i likhet med andre byer i verden, viser medfølelse med dem som ble rammet av terroren i Paris.

– Dette er bergensernes måte å gjøre det på. Vi ser jo at mange andre byer har farget bygningene med fargene til det franske flagget, sier hun.

– Usikker på om folk merket det

Foss er usikker på hvor lenge de vil lyssette masten i trikolorens farger.

– Vi kommer nok til å gjøre det i ett par dager.

– Hva synes bergenserne om lyssettingen?

– Jeg er usikker på om de har merket det. Vi skiftet farger søndag kveld, sier hun.

Foss synes det er viktig å bruke byens høyeste punkt på denne måten.

– Vi vet at bergenserne liker masten er lyssatt. Den er spesiell for bergenserne. Vi har et ønske om å bruke masten på denne måten fremover, sier hun.

Minnemarkering

Fredag ble Paris rammet av et av de alvorligste terrorangrepene i moderne tid. 

Minst 129 mennesker ble drept. Flere hundre mennesker er alvorlig skadet.

Søndag ettermiddag ble det holdt minnemarkering ved Den blå steinen i Bergen.  Nærmere tusen mennesker møtte opp for å vise sin avstand til terror og støtte til ofrene. Den blå steinen ble fylt av lys og roser.