Nå åpner skytebanen igjen

Det er stor sannsynlighet at en kule kom fra skytebanen på Stavollen og inn i et bolighus. Nå åpner likevel politiet banen.

Det er stor sannsynlighet at en kule kom fra skytebanen på Stavollen og inn i et bolighus. Nå åpner likevel politiet banen. Foto:

Selv om det er sannsynlig at skuddet kom fra skytebanen, velger politiet å la Fana skytterlag åpne banen igjen. Hvis de følger flere vilkår.

DEL

Politiet har nå bestemt at skytebanen på Stavollen får åpne igjen, selv om det er sannsynlig at skuddet som kom inn i leiligheten til Annie Seim (84) i slutten av mai i år kom fra anlegget.

I slutten av mai i år satt Annie Seim hjemme og så på TV en tirsdag kveld. Hun reiste seg for å hente noen puter på terrassen, da hun hørte et vanvittig smell.

– Det var som en eksplosjon. Jeg så på tak og lamper og alt mulig og skjønte ikke hva som hadde skjedd. Jeg gikk ut på kjøkkenet, da så jeg kulehullet i veggen, fortalte Seim BA i mai.

I starten av juni styrket politiets mistanke om at skuddet var kommet fra skytebanen seg, og politiet stengte skytebanen. De sa da at det kunne bli aktuelt å stenge skytebanen på Stavollen for godt dersom Kripos konkluderte at kulen stammet derfra.

Etter at Kripos rekonstruerte hendelsen, konkluderte våpengruppen at det var sannsynlig at kulen kom fra skytebanen.

Saken fortsetter under bildet

En kule gikk gjennom huset til Annie Seim i Harald Sæveruds vei i Ytrebygda. Ifølge politiet er det en sikker konklusjon at skuddet kommer fra skytebanen på Stavollen. Likevel åpner de skytebanen igjen.

En kule gikk gjennom huset til Annie Seim i Harald Sæveruds vei i Ytrebygda. Ifølge politiet er det en sikker konklusjon at skuddet kommer fra skytebanen på Stavollen. Likevel åpner de skytebanen igjen. Foto:

Følge bestemte vilkår

Det var NRK som først omtalte gjenåpningen.

Anlegget ligger to kilometer unna Seim sin leilighet og flere boliger, og derfor var det aktuelt å vurdere og stenge skytebanen for godt.

Men nå har politiet likevel avgjort at Fana skytterlag skal få kunne ta banen i bruk igjen.

Kristi Fürstenberg i politiets forvaltningsavdeling sier til NRK at banen kan åpne på bestemte vilkår.

– Politiet har fattet et vedtak om at skytebanen kan åpne igjen når vilkårene i vedtaket er oppfylt fra Fana skytterlag sin side, sier Fürstenberg.

Ifølge NRK er det ikke blitt forbud mot skarp ammunisjon ved anlegget.

Saken fortsetter under bildet

Fana Skytterlag er glade for å få åpne igjen banen på Stavollen.

Fana Skytterlag er glade for å få åpne igjen banen på Stavollen. Foto:

Åpner igjen etter nye tiltak er gjort

Lederen i Fana skytterlag, Atle Skogstrand sier til BA at klubben er glad for at de nå kan ta i bruk banen igjen.

Mens banen har vært stengt, har klubben vært nødt til å leie seg inn på andre baner, og reise lenger for å få skytetrening.

Nå håper Skogstrand å få åpnet banen igjen så fort som mulig.

– Så snaret alle instruksene er på plass, vil vi åpne banen igjen. Men jeg kan ennå ikke si noen dato, sier Skogstrand.

Vilkårene fra politiet har skytterlaget oppfattet litt diffuse, og har derfor sendt spørsmål om klargjøring av flere av vilkårene. Derfor kan det muligens ta litt lengre tid før banen åpner.

– Men det handler i hovedsak om å presisere skyteledelse og sikkerhet på en bedre måte, sier Skogstrand.

Løpende dialog

Skytterlaget har i tiden siden ulykken med skuddet i boligfeltet hatt en løpende dialog med politiet, og har allerede satt i gang egne tiltak for å hindre at slike hendelser skjer igjen.

Men skytterlaget har ikke vært i kontakt med Seim etter ulykken, da de fortsatt venter på en avklaring på hva som faktisk har skjedd.

– Før vi vet mer nøyaktig hva som har skjedd, fokuserer vi på å gjøre en god jobb på skytebanen, for å hindre at noe som dette skal kunne skje, sier Skogstrand til BA.

Artikkeltags