Politiet, som ble varslet klokken 1443, melder at en hest gikk gjennom et islagt vann inne på området til Bergen Travpark i Åsane fredag. Klokken 1500 var både hest og eier på land igjen.

– Jeg vet ikke hvorfor det skjedde, men hesten fór uti vannet og holdt på å drukne, sier hesteeier Morten Midtun, som trente med hesten Rigel Anne da hun mistet kontrollen og gikk gjennom vannet på isen innenfor banen.

Midtun hoppet ut i det lille vannet på Bergen travpark for å redde hesten. Han prøvde å få et tau rundt halsen på hesten.

– Hesten sto i bunnen og holdt hodet opp. Men når de blir så kald, så går det ikke mange minuttene før de ryker til, sier Midtun.

Han nådde ikke ut til hesten fordi vannet var for dypt, men etter kort tid kom brannvesenet til stedet.

– Da fikk vi et tau rundt halsen på hesten og fikk dratt henne opp. Hadde brannvesenet kommet fem minutter senere, hadde hesten druknet, sier Midtun.

Behandles med varmelampe

Etter at hesten var dratt på land med hjelp av brannvesenet, løp Midtun i dusjen.

– Det var da jeg kjente hvor kald jeg var. Nå star jeg inne på kuskerommet, har fått meg en varm dusj og fått lånt meg noen klær. Nå begynner jeg å få varmen i meg, sier han.

Hesten har fått tilsyn av dyrelege og fikk behandling på stedet.

– Hesten hadde en kroppstemperatur på 33 grader da hun kom opp fra vannet. Normalt sett har hester en kroppstemperatur på 37-38 grader. Kommer temperaturen ned mot 30 grader, begynner det å bli kristisk, sier Midtun.

– Hun har fått noen sprøyter og er blitt plassert under et varmeapparat. Hun var jo så kald, sier Midtun.