Hederspris til Roger Iversen

Ordfører Marte Mjøs Persen delte ut hedersprisen til Roger Iversen. – Ildsjeler som deg gjør Bergen til en bedre by, sa hun.

Ordfører Marte Mjøs Persen delte ut hedersprisen til Roger Iversen. – Ildsjeler som deg gjør Bergen til en bedre by, sa hun. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg er bare en arbeider. Gøy å gjøre noe for byen, sier Roger Iversen etter å ha fått tildelt «Hedersprisen» av BA.

DEL

I tillegg til å hedre skøytesprinteren Håvard Holmefjord Lorentzen med Årets bergenser 2018, har BA i år valgt å dele ut «Hedersprisen» for første gang.

Ordfører Marte Mjøs Persen var stolt og rørt av å få æren av å dele ut denne prisen.

– For prismottakeren av denne hedersprisen er ikke bare en kjent person i byen vår, han er en person som gjentatte ganger har gjort noe på vegne av fellesskapet. Hans innsats over lang tid er både enestående og uegennyttig, sa hun fra scenen.

Iversen har satt i gang en rekke prosjekter på vegne av og til glede for bysamfunnet.

– En glimrende mann

– Mottoet han lever etter er at «i stedet for å irritere seg over at noe ikke blir gjort, er det bedre å bare gjøre det selv». Og det har han virkelig gjort.

Hun nevner i fleng: Til byantikvarens glede fikset han opp byens eldste gravsted ved Mariakirken i 2004. Han fant steinsøylene som hørte til på Skur 11 på Bryggen, han har hatt en rekke Støpejernsutstillinger, blant annet på Gamle Bergen og i Lepramuseet, og han har kjøpt Norges eldste bevarte trehusrekke, Nøstegaten 39 - 45B, og pusset opp syv av husene.

– Det står ikke på iver eller vilje, for det foreligger også planer om å gjenreise det gamle Ekserserhuset og sette i stand gassverkbygget på Dokken.

Hun fremhevet også at Iversen gjennom Bergens Walk of fame har sørget for å hedre folk som har gjort en ekstra innsats for å få byen vår på kartet.

– Roger Iversen – du er en glimrende mann. Ildsjeler som deg gjør Bergen til en bedre by, og byen vår og bergenserne er heldig som har deg!

Mer i vente

– Veldig, veldig uventet, sa Roger Iversen da han fikk ordet etter å ha blitt kommandert opp på scenen.

– Jeg er bare en arbeider. Gøy å gjøre noe for byen, sa han videre.

Prisvinneren fremhever overfor BA det ti år lange samarbeidet med Kriminalomsorg i Frihet (KIF) og prosjektene som handler om å la innsatte i fengsel utføre arbeid for felleskapet.

I tillegg har han planer om integreringsprosjekter for syriske flyktninger. Han vil gi dem opplæring i håndverk og arbeidserfaring, forteller han.

– Snart er jeg 60 år, og jeg vil gi de siste årene til veldedighet, sier han før han fremhever at han må få benytte anledningen til å takke og lovprise sin kone, Mirela Iversen.

Artikkeltags