Gå til sidens hovedinnhold

Boligprisene fortsetter å synke

Artikkelen er over 3 år gammel

Boligprisene sank med 1,3 prosent i Bergen i september. – Jeg er positivt overrasket, sier megler.

De ferske tallene fra Eiendom Norge ble presentert onsdag formiddag.

Selv om boligprisene sank i september har utviklingen vært sterkere enn gjennomsnittet i september-måned de siste fem årene.

Fra 2013 til 2018 sank boligprisene i snitt med -1,6 prosent i september i Bergen.

Gjennomsnittsboligen i Bergen koster nå 2.975.000 kroner.

Nedgang i alle storbyer

Også i de andre norske storbyene synker boligprisene. Boligprisene i Bergen sank mer enn i Stavanger (-0,3 prosent), men mindre enn i Trondheim (- 1,5 prosent) og Oslo (-2,0 prosent).

– Jeg er egentlig positivt overrasket over tallene. Høsten er ofte preget av at prisene synker. Men september i år var bedre enn september i fjor, påpeker Martin Raknes, salgsleder i Eiendomsmegler Vest.

I september ble det lagt ut 718 boliger for salg i Bergen. I samme måned ble 588 boliger solgt.

– Aktiviteten er høy, høyere enn tilsvarende måned i fjor. Men vi ser jo at det legges ut flere boliger enn det selges, sier Raknes.

Mange nybygg i Åsane og Fana

Mens de andre bydelene har flest bruktboliger til salgs, skiller Åsane og Fana seg ut. I disse bydelene er det for tiden overvekt av nybygg til salgs på Finn.no.

I Åsane er det 160 nybygg til salgs og 119 bruktboliger. I Fana er hele 627 nybygg til salgs, mot 171 brukte boliger.

– Det bygges flere nye boliger og det er generelt flere boliger for salg. Da får man ikke det presset på prisene som man har sett tidligere, sier Raknes.

Han peker på en annen faktor.

– En viktig driver for at boligprisene ikke øker mer, er at mange ikke tror boligprisene på kort sikt vil stige mye. Da har man heller ikke samme hastverk med å kjøpe dyrere bolig, sier Raknes.

Boliger selges raskere i Bergen enn landsgjennomsnittet. Gjennomsnittlig salgstid i Bergen sist måned var 34 dager, mens tallet på landsbasis var 43 dager.

Kommentarer til denne saken