Gå til sidens hovedinnhold

Brannslukkingsapparat skapte full utrykning

Artikkelen er over 3 år gammel

Alle nødetater rykket ut til melding om eksplosjon i Kanalveien.

Klokken 2050 opplyste politiet at alle nødetatene rykker ut til melding om en eksplosjon i Kanalveien.

– Vi har fått melding om det har vært en eksplosjon ved bygget til Gass-service. Vi undersøker nå saken, men det er foreløpig ikke funnet tegn til brann, sa vaktkommandør ved 110-sentralen Karl Arne Røyseth.

Sperret av område

Området ble sperret av, men det viste seg etter hvert at det var snakk om et brannslukkingsapparat som hadde eksplodert.

– Ingen har kommet til skade og alle sperringer er opphevet, melder politiet like etter klokken 2100.

– Vi fikk melding om at det var hørt en eksplosjon i området. Her er det mye gass, industri og bebyggelse. Da gikk det full alarm, og det ble satt inn godt med ressurser fra politi, brannvesen og helse, sier politiets innsatsleder på stedet Tom Johannesen.

Nødetatene fryktet dette kunne ha medført store ødeleggelser.

– Vi sperret veldig hurtig av flere gater. Fjøsangerveien, Kanalveien og Mide allé. Vi begynte også å forberede evakuering av boligene, forklarer Johannesen.

Full alarm

– Det var full alarm. Vi fikk melding om smell og røykutvikling fra bygget. Det viste seg heldigvis å ikke være så alvorlig, sier Røyseth.

Det viste seg at det var en pulverapparat som hadde dunket inn i en container og løst seg ut.

– Det skal ha smelt kraftig, og vi blir alltid litt bekymret når det kommer meldinger fra denne typen bygg, sier Røyseth.

(Saken fortsetter under bildet)

– Mistenker at noen har lekt med apparatet

Innsatsleder Johannesen sier til BA at slike hendelser er viktig å melde fra om.

– Ingen skal bebreides for det. Men vi mistenker at noen har lekt med apparatet. Vi vil vurdere om vi skal forsøke å finne den eller de som kan ha gjort dette. Det har skapt mye tull, og vi har brukt mye ressurser som skal være i beredskap, sier han.

Kommentarer til denne saken