Slik skal Birkelundstoppen sikres

Nå skal holdeplassen på Birkelundstoppen gjøres tryggere.

Nå skal holdeplassen på Birkelundstoppen gjøres tryggere. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Iverksetter tiltak etter at to bussjåfører ble angrepet.

DEL

Søndag 22. oktober ble en bussjåfør (65) utsatt for omfattende vold på holdeplassen på Birkelundstoppen. En mann (36) gikk til angrep og stakk mannen en rekke ganger i ansiktet med nøkler.

Sjåføren ble påført store skader, og ligger fortsatt innlagt på Haukeland sykehus med øyenskader. Det er uvisst hvilke varige skader han får.

To angrep

Bare fem dager senere ble nok en sjåfør angrepet på samme holdeplass.

En 20 år gammel passasjer gikk til angrep på bussjåføren etter først å ha vært med i bussen til Birkelundstoppen som er endestoppet for ruten.

– Passasjeren var åpenbart ruset. Da han ble bedt om å gå av bussen ble han vanskelig. Han gikk til syvende og sist av bussen, men så ville han ta seg inn i vaktbuen. Der inne var det en rengjøringshjelp som låste døren og som følte situasjonen som truende, sa politiets innsatsleder Frank Listøl, etter hendelsen.

Han forteller at situasjonen eskalerte, og at mannen kom i munnhuggeri med bussjåføren. Han skal så ha funnet en flaske som han truet med. Sjåføren fikk parert slagene som kom, og slapp uskadet unna.

Politiet har opprettet sak.

Bedrer sikkerheten

– På mindre enn en uke opplevde vi dessverre to voldshendelser rettet mot bussjåfører på Birkelundstoppen. For  trygge sjåførene i den akutte situasjonen ble det satt inn vakthold den påfølgende helgen, opplyser Camilla Lundberg Berntzen, pressekontakt i Skyss.

I etterkant ble det holdt et møte mellom Skyss, Tide og andre berørte aktører. Det ble besluttet å gjøre en del fysiske tiltak.

– Belysningen på holdeplassen og rundt sjåførbu skal utbedres. I tillegg skal busker og kratt bak sjåførbu skal tynnes ut og fjernes, sier Lundberg Berntzen.

Dette arbeidet er bestilt, og skal settes i gang i slutten av denne måneden.

Mulig drapsforsøk

En 36 år gammel mann ble pågrepet etter det første angrepet, og har siden sittet i varetekt. 

Politiadvokat Ørjan Ogne sier at de etterforsker om angrepet kan ha vært et drapsforsøk.

Selv sier siktede at han var psykotisk den dagen. Han hadde vært våken i flere dager og ruset seg på amfetamin.

Det er besluttet at 36-åringen skal gjennom en primærpsykiatrisk undersøkelse.

Artikkeltags