Lyste opp Festplassen for flyktningene

Den mørke, kalde desemberkvelden ble lyst opp av de mange lysene.

Den mørke, kalde desemberkvelden ble lyst opp av de mange lysene. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tente lys for mennesker på flukt.

DEL

Festplassen var dekket av små lys og fakler onsdag kveld.

Da møtte en rekke demonstranter opp til en stille protest mot regjerings asyl- og flyktningpolitikk. Kravet er at Norge skal ta sin del av ansvaret for mennesker på flukt.

Arrangementet ble holdt i totalt 18 norske byer.

I alt 40 organisasjoner, politiske partier og ungdomspartier har stilt seg bak markeringen «Tusen lys for mennesker på flukt».

Samtidig nådde krisen i Aleppo i Syria nådde et nytt sørgelig bunnpunkt onsdag.

– Mens bombene faller over Aleppo, og mens båtene synker i Middelhavet, er den norske regjeringens mål at færrest mulig av de overlevende skal komme hit. Og av dem som er kommet, skal flest mulig sendes ut igjen. Det er et dypt nederlag for norsk humanisme hvis dette blir stående som Norges bidrag i denne krisen. Skal vi støte fra oss mennesker i nød, eller skal vi være der for dem? Denne desemberkvelden skal vi gi vårt svar ved å fylle Festplassen med lys, melder arrangørene.

Det vises til at Norge har den strengeste asylpolitikken i Europa, at vi er i en særklasse i Europeisk sammenheng når det gjelder tvangsreturnering.

– Stadig flere enslige mindreårige får tidsbegrensede oppholdstillatelser. De blir værende på mottak frem til uttransportering ved fylte 18 år. Det er ettertrykkelig dokumentert at tidsbegrenset opphold er svært skadelig for barn. Flere av barna har utviklet alvorlige psykiske lidelser, er passive, deprimerte, driver med selvskading, og det er eksempler på selvmordsforsøk, hevder arrangørene av demonstrasjonen.

Mange møtte frem for å vise sin støtte til flyktningene.

Mange møtte frem for å vise sin støtte til flyktningene. Foto:

Artikkeltags