Det var mye brumming, giring og lyd da tohjulinger i alle størrelser, farger og fasonger turet inn på rekke og rad i byens storstue.

Enkelte hadde ikke helt rukket å blir ferdig med vårmekken og måtte trille inn syklene på plassen. Vårmønstringen kan de ikke gå glipp av.

– Stuerent å kjøre MC

– Det er blitt stuerent å kjøre motorsykkel, og nå er det nesten like mange publikummere som det er deltakere, sier Stig Jensen til BA.

Han er juryformann i Rolling Thunder MC som arrangerer motorsyklistenes vårmønstring.

Til sammen åtte priser ble delt ut, alt fra fineste Harley-Davidson til de beste europeiske og japanske merkene og til de beste historiske syklene.

Med over 20 grader i luften var det mange som lettet på skinnantrekket da svetteperlene trillet ned under hjelmer og visir.

Veteran uten komfort

Bjørn Elde (66) er blant de eldste og har definitivt en av de eldste syklene på mønstringen - en 74 år gammel Ariel - brukt under 2. verdenskrig av det britiske militæret, kjøpt opp av det norske forsvaret etter freden, før den for 20 år siden havnet på Feldes hender.

– Det er ikke akkurat komfort. Du føler at du kjører og må like å skru, sier den spreke MC-mannen som er medlem av Bergen militærhistoriske kjøreforening.

Slik sett passet det godt at vårmønstringen falt sammen med frigjøringsdagen 8. mai.

Plankekjøring for de små

Johan Fredrik Risnes Bjordal (6) var blant de yngste på to hjul. I en egen innhengning på Festplassen kjørte han og andre ungdommer fra ulike trial-klubber og balanserte på paller, planker og lasteplan.

 

– Det er gøy å kjøre, smiler seksåringen og får anerkjennende blikk fra pappa, Jan Fredrik som har kjørt trial i 20 år.

Og gøy så det ut til at alle hadde det på Festplassen der de smilte i kapp med solen.