Frimerkesjefen bøyer ikke av

Leif Andreas Larsen, eller «Shetlands-Larsen», blir ikke hedret med eget frimerke.
  FOTO: NTB Scanpix

Leif Andreas Larsen, eller «Shetlands-Larsen», blir ikke hedret med eget frimerke. FOTO: NTB Scanpix Foto:

Avgjørelsen om ikke å hedre Shetlands-Larsen med et eget frimerke i forbindelse med fredsjubileet neste år, har ført til store protester. Frimerkesjefen står på sitt.

DEL

Da BA i begynnelsen av juli kunne fortelle at Frimerkerådet hadde avslått forslaget om å hedre krigshelten Leif Andreas Larsen - kjent som Shetlands-Larsen, med et eget frimerke, lot ikke reaksjonene vente på seg.

Saken ble startskuddet på sommerens debattføljetong, både i NRK og i avisenes leserbrevspalter, og det ble også tatt til orde for at Frimerkerådet måtte gå av. 

«Smålig»

«Smålig», kalte BA avgjørelsen på lederplass.

«En avgjørelse tatt i Oslo om å si nei til å hedre Shetlands-Larsen med en egen frimerkeserie, bidrar ikke til å øke hovedstadens anseelse utenfor Ring 3. Det er rett og slett smålig. De som tok denne avgjørelsen bør lese seg opp på norsk krigshistorie», het det i lederkommentaren.

Tidligere er østlandske krigshelter som «Kjakan» Sønsteby og Max Manus hedret med eget frimerke, men en av Norges høyest dekorerte krigshelter, Leif Andreas Larsen fra Bergen, blir ikke tildelt den samme æren.

– Vil favne bredere

Da BA på nytt kontaktet frimerkedirektør Halvor Fasting onsdag for å høre om pipen hadde fått en annen lyd, var det lite som tydet på det.

Men Nordsjøfarten som Larsen ga et ansikt og sterkt bidro til, kan på en eller annen måte bli et motiv på et frimerke, skal vi tro direktøren.

«..som tidligere nevnt blir det neppe fokus på enkeltperson(er) blant krigsheltene i denne forbindelse. Vi ønsker å favne bredere, og ser ikke bort fra at f.eks. Nordsjøfarten kan bli et av temaene som på en eller annen måte markeres i utgivelsen», svarer frimerkedirektøren i en e-post.

Han opplyser at frimerkeutgivelsen som skal markere fredsjubileet ennå ikke er detaljbestemt.

Les også:

Artikkeltags