Striden startet med at forsker Øivind Bergh ved Havforskningsinstituttet i et innslag på TV 2 Nyhetene beskyldte Kurt Oddekalv for å lenke til nazistiske nettsider på Facebook.

– Ja, jeg lenket til feil side, men jeg kjenner ikke bakgrunnen til alle som legger noe ut på internett. Jeg har bare lest en artikkel. Alle mennesker kan ha rett i noe. Det betyr ikke at jeg sympatiserer med alt de mener, sier Kurt Oddekalv til BA.

– Her påstår han at jeg er høyrevridd. Jeg forakter alt i den retningen der, fortsetter han.

– Vil du være mer forsiktig med hva du poster fremover?

– Nei, jeg akter ikke å rette meg etter tåpelige fantaster. Jeg har aldri sett på nettet med et sånt blikk og vil fortsette å poste det jeg synes er interessant, svarer Oddekalv.

– En krenkelse

Lederen for Norges Miljøvernforbund viser til at det har vært tusenvis av oppslag i media om ham de siste 20 årene.

– Du finner ikke noe om nazisme, rasisme eller annet drit der. Jeg jobber med miljøsaker, og det er det jeg er opptatt av. Når jeg blir tillagt egenskaper som ikke er meg, blir jeg forbanna.

– Det er en jævlig krenkelse dette her. Jeg tåler mye, men det der finner jeg meg ikke i, fortsetter han.

Klikket for åpent kamera

TV 2 filmet da Oddekalv fredag ville skvære opp med Bergh. Men da Oddekalv kalte Bergh for «nettroll», rant det over for havforskeren. Han kastet kaffen sin rett på Oddekalv.

Da reagerte Oddekalv med å løpe etter Bergh og si «nå må du passe deg».

– Var det like før du mistet besinnelsen?

– Han er så ynkelig at det ikke går an å gi ham juling en gang, svarer Oddekalv, som opplyser at han har anmeldt saken.

– Er det krenkelsen eller kaffeepisoden du har anmeldt?

– At jeg fikk kokvarm kaffe latte midt i brystet. Hva om han hadde truffet meg i øynene? Jeg kunne mistet synet, svarer Oddekalv.

Tilbyr seg å kjøpe ny skjorte til Oddekalv

Til BA sier Øyvind Bergh at han kun angrer på selve kaffeepisoden.

– Jeg var veldig provosert og følte meg ikke rent lite truet, men man skal selvfølgelig ikke kaste kaffe på folk. Jeg kjøper gjerne en ny skjorte i samme brune farge til Kurt Oddekalv, sier Bergh.

Han mener bestemt at Oddekalv burde konsentrere seg langt mer om hva slags stoff han sprer på internett.

– Ser du på dette som mer enn et enkelttilfelle?

– Ja, han gjorde blant annet et tilsvarende feiltrinn i etterkant av terroren på Utøya. Det tegner seg et mønster av en som ikke evner å lære av sine feil. Det synes jeg er svært uheldig, svarer Bergh.