Gå til sidens hovedinnhold

Sender stikk til studentene som håvet inn på Listhaug-bildet

Artikkelen er over 3 år gammel

De hentet Listhaug-maleriet om natten og solgte det for 300.000 kroner. Mannen som til slutt overtok bildet, ber nå studentene om å gi noen av pengene de tjente til Kreftforeningen.

– Dere kan gi 80 000 kroner til denne innsamlingsaksjonen, så er vi i mål. Da har dere fortsatt 220 000 kroner for utgiftene til neglelakkfjerner, skriver Tore Gudmestad på sin Facebook-side.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Stavanger-mannen Tore Gudmestad deltok selv i budrunden om det omstridte Listhaug-bildet. Han måtte imidlertid gi tapt for forretningsmannen Ole Petter Duus.

Men da Duus fikk høre at Gudmestad hadde ønske om å bruke bildet til å starte en innsamlingsaksjon for Kreftforeningen, besluttet han å gi bildet til Gudmestad.

– Fikk mye betalt

Etter at han fikk Listhaug-bildet satte Gudmestad mål av seg om å samle inn 300 000 kroner til Kreftforeningen innen 17. mai.

– Pengene skal gå til smertelindrende behandling for kreftpasienter, sier Gudmestad.

Han mistet selv sin datter, Thea Steen, da hun døde av livmorhalskreft i 2016.

220 000 kroner er kommet inn, men 80 000 mangler fortsatt. Nå mener altså Gudmestad at studentene, som tjente en klekkelig sum på maleriet, bør støtte aksjonen.

– De tjente 75 000 kroner hver på å selge maleriet videre. På grunn av all medieomtalen fikk de veldig mye beltalt for maleriet. Derfor oppfordrer jeg de til å gi noen av pengene til et veldedig formål. Dette er også gatekunster AFK sitt ønske, sier han til BA.

LES OGSÅ: De ble kjendiser etter fire flasker med neglelakkfjerning

Uavklart skjebne

BA har forsøkt å få tak i studentene som solgte maleriet, for å høre om de har en kommentar til oppfordringen fra Gudmestad. Ingen av dem har besvart våre henvendelser.

Listhaug-maleriets endelig skjebne er fortsatt ikke avgjort.

– Kode Bergen vil avgjøre denne måneden om bildet blir plassert der permanent. De skal få bildet vederlagsfritt hvis de ønsker det. Hvis de takker nei, blir bildet solgt på det åpne markedet til høystbydende.  Da vil pengene går uavkortet til denne innsamlingsaksjonen, sier Gudmestad.

LES OGSÅ: De ble kjendiser etter fire flasker med neglelakkfjerning

Kommentarer til denne saken