Henning med sitt siste skrik

Henning H. Dyrkolbotn har dresset opp seg selv og en gammel Triumph og omgjort tohjulingen til det han kaller en skulpturell motorsykkel.

Henning H. Dyrkolbotn har dresset opp seg selv og en gammel Triumph og omgjort tohjulingen til det han kaller en skulpturell motorsykkel. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Henning er en MC-entusiast litt utenom det vanlige. Søndag viste han frem «Skriket» på den årlige vårmønstringen.

DEL

– Jeg har jobbet med sykkelen siden november og fikk den akkurat på veien bare timer før vårmønstringen, sier Henning H. Dyrkolbotn til BA.

Med en gir fra en gammel folkevogn som spake og andre kreative detaljer, fremsto den 63 år gamle Triumph Speed Twin 500, som en krysning av Reodor Felgens originalitet og Edvard Munchs ekspresjonisme.

Dyrkolbotn kjøpte klenodiet i Danmark i november i fjor. Den tidligere industrimekanikeren strippet sykkelen og lagde et kunstverk ut av den. Kanskje ikke så rart ettersom han arbeider som forvaltningsleder ved Edvard Grieg Museum i Bergen.

Beste byggverk

– Mange velger dødningehoder som symboler på motorsykler. Jeg fant frem det fineste av det norske, «Skrik», sier bergenseren til BA. Ikke overraskende vant han prisen for beste byggverk på mønstringen.

Dyrkolbotn og hundrevis av andre MC-entusiaster hadde funnet veien til Festplassen søndag ettermiddag.

I det herlige vårværet sto motorsykler oppstilt på rekke og rad, og vestkledde kvinner og menn smilte i kapp med solen.

«Nasjonaldagen»

– Dette er motorsyklistenes nasjonaldag, sier Ann Kristin Ødegård til BA.

Hun er medlem av jenteklubben Speedy Divas. Sammen med Trude Jordal fra Hotchpotch og Randi Linge fra Skjoldmøy - to andre rene jenteklubber - viser de frem vestene sine for BAs fotograf.

Trioen bekrefter inntrykket av at stadig flere kvinner tiltrekkes av de motoriserte tohjulingene og det gode fellesskapet i miljøet.

Andre lever og ånder for å ruste opp gamle motorsykler. En av gjengangerne i miljøet er Horst Plassa.

Harley fra 1919

Han kjøpte en nesten hundre år gammel Harley Davidson som sto stuet vekk på en løe for fire år siden.

Tusenvis av dugnadstimer er lagt ned, før 1919-modellen sto på oppstilling på Festplassen søndag. Han fikk flest stemmer og vant den såkalte folkeprisen på arrangementet.

– Det har vært en lang vei og mye arbeid, men jeg er snart i gang med et nytt prosjekt, kunne ivrige Horst fortelle da han mottok prisen.

Artikkeltags