DIXI-prisen deles ut av DIXI-ressurssenter mot voldtekt til personer eller en bedrift som har vært med på å sette voldtekt på dagsordenen. Vedkommende skal ha gjort noe aktivt for voldtektsutsatte eller i arbeidet mot voldtekt bidratt til å spre kunnskap om seksuelle overgrep.

Prisen for 2016 deles altså ut til Hilde Reikerås.

«Årets prisvinner, etterforskningsleder Hilde Reikrås, stolte på magefølelsen sin da hun ba om mer tid og ressurser for å grave dypere i en sak anmeldt til Vest politidistrikt. Dette ble starten på opprullingen av Norgeshistoriens hittil mest omfattende overgrepssak kalt operasjon ”Dark Room”.» heter det i en pressermelding.

Juryen begrunner tildelelsen blant annet med at etterforskningen både har avverget og avdekket seksuelle overgrep mot barn og unge, samt at det har skapt stort fokus i mediene og i det offentlige rom.

«Dark Room-saken ved Hilde Reikerås og hennes team har bidratt til at vi har åpnet øynene våre for at dette skjer over hele landet og i alle samfunnslag. Hilde Reikrås er en etterforsker som viser hvor viktig det er med de ildsjelene som tar overgrep på alvor og velger å tro på at dette skjer oftere enn vi tror og nærmere enn vi tror.» står det i begrunnelsen.

Prisen deles ut på Litteraturhuset i Oslo tirsdag.