Hei, Bergen. Dette er Bergen!

Amerikanske Bergen Darby (18) skal være en uke i Bergen, byen hun er oppkalt etter. – Jeg elsker navnet mitt, og jeg elsker byen, sier hun.

Amerikanske Bergen Darby (18) skal være en uke i Bergen, byen hun er oppkalt etter. – Jeg elsker navnet mitt, og jeg elsker byen, sier hun. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg elsker Bergen, sier amerikanske Bergen om byen hun er oppkalt etter.

DEL

For 18 år siden ble det født en jente i byen Atlanta i delstaten Georgia. Den lille jenten fikk navnet Bergen.

– Min mor var på rundreise i Europa sammen med søsteren sin da hun var ferdig med videregående. Moren min likte Bergen så godt at hun bestemte seg for at dersom hun skulle få en datter en gang, så skulle hun kalle jenten sin nettopp Bergen, forteller jenten som fikk navnet Bergen.

På rundtur i Europa

Nå er det hennes tur til å reise rundt i Europa. Sammen med kjæresten Andy Wynkoop (24) kom hun til Bergen via Stockholm på fredag.

– Hi. I'm Bergen, sier hun da BA møter henne på Bryggen.

– Det er fantastisk å være her. Byen er så fin, legger hun til.

– Hva visste du om Bergen før du kom hit?

– Jeg har hørt at det alltid regner her, men det stemmer jo ikke. I dag våknet vi til blå himmel. Også vet jeg at Bergen er Norges nest størst by

Fredag ettermiddag gikk de to opp på Fløyen.

Kebab og sushi

– Vi så solnedgangen fra toppen. Det var så fint, sier 18-åringen.

Hun er også svært fornøyd med matopplevelsene i byen.

– Jeg har spist kebab for første gang. Det var faktisk veldig godt, sier hun, og forsikrer at hun gleder seg til å prøve ut noen av byen fiskerestauranter.

– Jeg elsker fisk, og vil gjerne prøve meg på litt sushi også.

De to har flere planer om flere turer i byfjellene.

–Vi vil gjerne gå opp Stoltzen. Forhåpentligvis får vi litt trening. I dag så vi noen som drev med paragliding fra Ulriken. Det så veldig gøy ut. Kanskje vi skal prøve oss på det, sier Bergen.

De to har planer om å være i byen en uke, før de setter kursen videre mot Oslo. Deretter venter København, Paris og Barcelona.

Sjeldent navn

Ifølge SSB er det ingen personer i Norge som har fornavnet Bergen. 24 personer har for øvrig Bergen som etternavn.

Flere kjendispar oppkaller barna sine etter byer. Victoria og David Beckhams sønn har fått samme navn som bydelen Brooklyn i New York City. Amerikanske Paris Hilton deler navn med den franske hovedstaden.

Bergen er ikke bare navnet på Vestlandets hovedstad. Bergen County er et fylke i den amerikanske delstaten New Jersey. Bergen op Zoom er en kommune og en by i provinsen Noord-Brabant, sør i Nederland. Bergen er også navnet på en kommune i den nederlandske provinsen Noord-Holland.

Artikkeltags