Tirsdag fikk de ansatte på Robin Hood Huset beskjeden om at byrådet hadde bevilget et juletilskudd på 100.000 kroner til organisasjonen. To dager senere satt det 50 glade mennesker rundt langbordene i storstuen og fikk servert ekte bergensk julemiddag.

– Det gikk veldig fort fra vi fikk midlene. Hele festen ble arrangert på to hektiske dager, der vi fikk tak i både underholdning og kjøkkenpersonale. Utrolig sporty av dem å stille opp på så kort varsel og de som hadde anledning sa ja med en gang, sier ansatt på Robin Hood-huset, Marianne Rødseth Espelid til BA.

Penger til tre julefester

Mens pinnekjøtt-lukten sivet ut i lokalet kunne hun følge med da blide ansikter forsynte seg.

– Dette er veldig kjekt. På kort varsel fikk vi hengt opp plakater om arrangementet og påmeldingslisten fylte seg opp.

Julefestene på Robin Hood Huset er populære og med 100.000 friske kroner på bok, kan de også arrangere to julefester til. Allerede lørdag er det julekos for barnefamilier og i romjulen blir det juletrefest.

Etter pinnekjøttmiddagen torsdag kveld var det også plass til dessert og åpen scene, etter at sanger Calle Hamre hadde underholdt på gitar.

Språklærer

Tor Leif Berge (65) hadde ingen planer om å synge i dag, men var mest kommet for å prate med de andre gjestene.

– Etter jeg ble pensjonist, syntes jeg det var viktig å holde meg frisk i hodet og lære nye ting. Derfor begynte jeg med språktrening for innvandrere her på huset. Selv om jeg ikke er noen norsklærer akkurat, så hjelper jeg med dem med å praktisere språket, sier han til BA.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

Han hadde fått en litausk mann som bordvenn og syntes praten fløt fint.

– Det er hyggelig å spise sammen med fremmede, samtidig som det er spennende å høre hvordan de feirer jul i hjemlandet, sier den engasjerte bergenseren.

– Litt mye salt

Utenfor sto Salah Hassan og tok seg en blås før desserten. Han syntes pinnekjøttet var godt, men...

– Det var litt mye salt i det, kanskje. Jeg spiste opp alt, da, sier Hassan og tilføyer at det var en gøy fest.

Over 200 barn og familier får nyte godt av pengene som kom overraskende fra byrådet like før jul. I tillegg har Robin Hood Huset inngått et samarbeid med lekebutikken Sprell.

– Barna sender inn ønskelister til butikken og får dem oppfylt, smiler Espelid.