Sekserne hagler - Turistene hyller Bergen

Bryggen – 6: Familien Musialscy fra Polen lot seg imponere av verdensarvstedet Bryggen. – Veldig fine bygninger. Dette er nydelig, smiler Dominika (19, grønn veske).

Bryggen – 6: Familien Musialscy fra Polen lot seg imponere av verdensarvstedet Bryggen. – Veldig fine bygninger. Dette er nydelig, smiler Dominika (19, grønn veske). Foto:

«Niagarafossen, London og Paris. Ka e' det mot Bergen–Nordens paradis?» BA ba turistene om å kaste terning over byens attraksjoner.

DEL

Rundt 2,5 millioner besøker Bergen årlig. Hva synes de om historiske Bryggen, vakre Ulriken, utskjelte Fisketorget og andre attraksjoner?

– Vi har ingen slike steder i Polen. Dette er helt nydelig, sier Dominika Musialscy (19) til BA.

  • Se resten av terningkastene nederst i saken!

På Bryggen fikk cruiseturisten en terning i hånden, og ble, sammen med familien, bedt om å gi sin dom over Bergens kanskje mest kjente motiv.

– Det må bli seks, fastslår Dominika smilende, mens resten av gjengen nikker.

Bryggen er blant Norges mest besøkte attraksjoner, men offisielle besøkstall finnes ikke.

På topplisten for Bergen er Fløibanen suveren, med 1,8 millioner besøkende, i tillegg til dem som sliter seg opp til fots.

– Effektiv kø, og utsikten på toppen var veldig vakker. Dette er en av de bedre attraksjonene vi har besøkt, sier Bostjan Aver (43) fra Slovakia.

Artikkelen fortsetter under bildet

Fløyen – 6: Fløyen – Natalia (9, f.v.), Bostjan (43), Nik (13) og Katja Aver (42) fra Slovakia hyllet Fløibanen og utsikten fra toppen.

Fløyen – 6: Fløyen – Natalia (9, f.v.), Bostjan (43), Nik (13) og Katja Aver (42) fra Slovakia hyllet Fløibanen og utsikten fra toppen. Foto:

– En underbar stad

For svenske Erling Resare (61) og konen Solbritt (62) var Troldhaugen et naturlig besøk.

– Jeg er prest og glad i klassisk musikk. I Sverige spiller man ofte «Våren» av Edvard Grieg i begravelser. Det er fantastisk her, og fint å lære om komponisten og historien, sier Erling.

Konen er mindre glad i musikken, men likte veldig godt huset og omgivelsene.

– Vi har vært ofte i Norge, men aldri i Bergen, før nå. Jeg har hørt at det regner så mye her. Men nå har vi vært heldige med været, og det er virkelig vakkert her. Jeg er veldig glad for at vi kom hit, sier Solbritt.

– En underbar stad! utbryter de to blide svenskene i kor.

Troldhaugen – 6: Blomstene, fargene, de ansatte, guiden, historien og musikken. Det meste på Troldhaugen falt i smak for Solbritt (62, f.v.) og Erling (61) Resare fra Sverige.

Troldhaugen – 6: Blomstene, fargene, de ansatte, guiden, historien og musikken. Det meste på Troldhaugen falt i smak for Solbritt (62, f.v.) og Erling (61) Resare fra Sverige. Foto:

Fantoft stavkirke – 6: Pam (60, f.v.) og John Hunter (61) fra Skottland kalte Fantoft stavkirke «førsteklasses». – Veldig bra. Vi har ikke kirker som dette i Skottland. Der er det ingen utsmykning, sier ekteparet.

Fantoft stavkirke – 6: Pam (60, f.v.) og John Hunter (61) fra Skottland kalte Fantoft stavkirke «førsteklasses». – Veldig bra. Vi har ikke kirker som dette i Skottland. Der er det ingen utsmykning, sier ekteparet. Foto:

Kode – 6: – På Kode 1 var bygningen i seg selv mest imponerende. I Kode 3 var kunsten bra. Oversiktlig og informativt, og fin blanding av moderne og eldre kunst, sier den pensjonerte kunstlæreren Myra McCartney (70) fra Glasgow i Skottland.

Kode – 6: – På Kode 1 var bygningen i seg selv mest imponerende. I Kode 3 var kunsten bra. Oversiktlig og informativt, og fin blanding av moderne og eldre kunst, sier den pensjonerte kunstlæreren Myra McCartney (70) fra Glasgow i Skottland. Foto:

Ulriken – 5: – Veldig bra, men på grunn av tåken så vi nesten ingenting. Det var skuffende, synes Ramesh Subramanian (40, bakerst i midten), og familien fra Storbritannia og India.

Ulriken – 5: – Veldig bra, men på grunn av tåken så vi nesten ingenting. Det var skuffende, synes Ramesh Subramanian (40, bakerst i midten), og familien fra Storbritannia og India. Foto:

Akvariet – 5: Danske Jesper Sjælland (31), konen Janne (31) og vesle Noah (1) likte Akvariet. For Noah var det en klar sekser. Han kunne ikke hatt det bedre. For oss voksne, som har vært på Sea World i USA var det en firer, så da blir det fem, sier Jesper.

Akvariet – 5: Danske Jesper Sjælland (31), konen Janne (31) og vesle Noah (1) likte Akvariet. For Noah var det en klar sekser. Han kunne ikke hatt det bedre. For oss voksne, som har vært på Sea World i USA var det en firer, så da blir det fem, sier Jesper. Foto:

Fisketorget – 4: – Vi spiste hval, krabbe og bacalao. Kjempegod mat og godt øl, men veldig dyrt, sier Adela Rivero (44, f.v.), Ibo Santana (43), Eduardo Santano (47) og Susana Oliva (48) fra Kanariøyene i Spania.

Fisketorget – 4: – Vi spiste hval, krabbe og bacalao. Kjempegod mat og godt øl, men veldig dyrt, sier Adela Rivero (44, f.v.), Ibo Santana (43), Eduardo Santano (47) og Susana Oliva (48) fra Kanariøyene i Spania. Foto:

Artikkeltags