Gå til sidens hovedinnhold

Hardføre filmfans trosset uvær for å se Bølgen

Artikkelen er over 2 år gammel

Popcorn fløy og campingstolene svaiet i vinden da et 70-talls mennesker trosset vær og vind for å se actionfilm på storskjerm - utendørs.

– Her kan jo det bli litt spesialeffekter utover kvelden, sier Kjell Rasmussen og Ingunn Victoria Lausund spøkefullt til BA.

De to var blant dem som hadde satt seg godt til rette i campingstoler i Solheimsviken tirsdag kveld. Gratisvisning på den norske filmen Bølgen fra 2015 hadde lokket noen ut i sur vind og tunge, mørke skyer på en kveld hvor det er varslet store nedbørsmengder.

Mørke skyer

Da BA sjekket stemningen blant kinopublikummet var det regn i luften og faretruende skyer på himmelen.

– Vi er vaskeekte vikinger. Dette er noe vi tåler, legger Lausund til.

2500 hadde sagt seg interessert i arrangementet i sosiale medier, men bare en brøkdel av dem møtte opp.

– Dette er en prøveforestilling hvor vi tester det tekniske utstyret. Men resten av uken blir det drive-in-kino, sier markedssjef Stian Madsen i DNB til BA.

Lydanlegget og bildene fungerte iallfall utmerket, etter hva BAs utsendte kunne se og høre.

Venninnene Jeanette Dale Haugland, Hanna Fagerholm og Emma Sonntag lot til å kose seg med utendørs kino.

– Vi er klare, sa venninnene som hadde med seg ekstra klær i sekkene i tilfelle plaskregn. 

Drive-in

Utendørskino er et samarbeid mellom Bergen kino og DNB. Utover i uken blir det drive-in-kino i Solheimsviken, med muligheter for 70 biler på plassen foran storskjermen, og mange har allerede kjøpt billetter.

 

Bergen kino ønsker å skape større opplevelser og magiske øyeblikk som løfter folk ut av hverdagen – og arrangerer kinobegivenheter både inne og ute, ifølge markedsføringen.

I over ti år har Bergen kino gjennomført utekino på Fløyen, men nå «popper» det opp stadig opp på flere nye og spennende arenaer.

Kommentarer til denne saken