På det meste var 18.000 kunder strømløse som følge av onsdagens uvær. I løpet av natten og dagen derpå har mange fått strømmen tilbake, men ved 1530-tiden er fortsatt 4086 kunder rammet av strømstans.

Mange steder ble feilene registrert onsdag kveld, men været ga selskapets mannskap utfordringer, og arbeidet med å rette feilene måtte utsettes til torsdag.

– Vi har mannskaper ute i alle områdene, og jobber med å fjerne trær fra linjene. Det er også en god del ledninger som har gått i bakken og som må repareres, forteller kommunikasjonsrådgiver Anne Mette Tuvin i BKK Nett.

Torsdag ettermiddag er det primært strømproblemer i kommunene Lindås, Meland, Samnanger og Osterøy.

Kan gå tid

I BKKs kart kan du, ved å klikke på pilene, se når strømmen er estimert å være tilbake i områdene som er rammet. BKK kan ikke love at alle får den tilbake i dag.

– Vi håper alle får strømmen tilbake i dag, det er det vi jobber for, men det kan være noen områder som er spesielt hardt rammet. Det vil vise seg utover dagen, sier Tuvin.

Alt av mannskaper er ute for å få fikset feilene. BKK har også hyret inn eksterne folk til å hjelpe med treryddingen.

– Vi har folk som har jobbet siden klokken 06 i morges og de skal jobbe videre utover kvelden så lenge det er forsvarlig med tanke på mørket og terrenget.

Ikke forsøk selv

BKK oppfordrer utålmodige sjeler til ikke å starte opprydningsarbeid på egen hånd. Det kan være farlig.

– Trær som ligger over ledningene kan være strømførende, og det er viktig at folk ikke kommer i kontakt med disse. Da er det bedre at de kontakter oss for å forklare hvor det er problemer, sier Tuvin.

Risiko

For BKKs mannskap handler det nå om å komme til der det trengs.

– Sikkerheten kommer alltid først i det arbeidet vi gjør. Vi har erfarne montører som har vært ute i storm og uvær tidligere, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Selskapet prioriterer på bakgrunn av omfang, og der det ligger ledninger på bakken.

Tusenvis rammet – men stadig færre

– De fleste strømbruddene skyldes trær som velter. De legger seg på strømledningene, sa Øystein Økland, kommunikasjonsrådgiver i BKK, torsdag kveld.

Klokken 2245 var 18.000 husstander i Bergen uten strøm.

Klokken 2300 var dette tallet 16.000.

Rett før midnatt var dette på 15.000.

Særlig Osterøy er nå rammet av utbredt strømstans. Her kan du se hele listen over hvem som er rammet og når feilene forventes å bli utbedret.