Bergenser trakk gave

Artikkelen er over 14 år gammel

Et testamente til fordel for Frelsesarmeen i Bergen ble endret fordi advokat og frelsessoldat Brynjar Meling er forsvarer for mulla Krekar.

DEL

Frelsesoffiser Liv Rægevik i Bergen 1. korps i Strømgaten forteller til TV 2 at Frelsesarmeen i Bergen var tilgodesett med én million kroner i testamentet fra en mann, men at testamentet ble omgjort. Også Frelsesarmeens virksomhet i utlandet var tilgodesett i testamentet.

BLE SKUFFET

Men nå er testamentet endret.

– Han ble skuffet over at Meling er i Frelsesarmeen, og skiller ikke mellom Melings jobb som advokat og at alle har rett til forsvarer, og Melings frivillige engasjement som frelsessoldat, sier Rægevik.

Overfor TV 2 bekrefter hun at endringen har sammenheng med at Brynjar Meling er advokat for mulla Krekar.

Det var mannen selv som tok kontakt med Frelsesarmeen for å fortelle om endringen. Ellers ville de ikke ha visst at de hadde vært tilgodesett i testamentet.

Rægevik sier at Frelsesarmeen respekterer mannens valg:

– En gave er alltid en gave, vi kan aldri kreve noe.

MELING LEI SEG

– Jeg blir oppriktig lei meg når jeg hører sånt. En organisasjon som baserer seg på frivillige gaver, er avhengig av goodwill. Siden jeg har strøket meg som soldat, kan ingen beskylde Frelsesarmeen for alt det «gale» jeg gjør, sier advokat Brynjar Meling til bt.no.

Han har tatt konsekvensen av at han kan være en belastning for Frelsesarmeen, og har strøket seg som soldat.

Dette skjedde allerede høsten 2003, men på grunn av Frelsesarmeens interne byråkrati har det ennå ikke trådt i kraft.

Siden han er en høyt profilert forsvarer for mulla Krekar, sier han at han får stadige påminnelser om islamfrykten i «sirlig håndskrevne brev fra folk på Sørvestlandet».

Han er ennå ikke drapstruet, men ønskes god tur til helvete – krydret med sitater fra det Gamle Testamente.

Artikkeltags