Gå til sidens hovedinnhold

Bergenserens bikinibilde førte til eksplosjon

Artikkelen er over 6 år gammel

– Det er tydelig at jeg bidrar til noe positivt, sier blogger Kristin Gjelsvik.

Da bergensbloggeren Kristin Gjelsvik skrev et innlegg om samfunnets kroppsfokus, og la ut bildet nedenfor sammen med hashtagen #meandmyrealbody, ble det fart på internett.

Innlegget gikk sin seiersgang på både Facebook og Instagram.

– Mange har lengtet

Flere jenter tok frem kameraene for å knipse bilder av seg selv, og det haglet med kommentarer fra jenter som hadde ventet på dette.

Ventet på at noen skulle ta tak.

– Det er tydelig at mange har lengtet etter et slikt innlegg, og kommentarene er både positive og rørende, sier Kristin til Side2.

– Det er tydelig at jeg bidrar til noe positivt her, og hvis jeg kan endre selvbildet til bare én jente der ute, er jeg fornøyd.

Den dvaske kroppen

Kristin Gjelsvik er blitt bloggkjendis ved å vise livet sitt akkurat som det er, både med fett hår, kjærestekrangler og en klesstil som inneholder alle regnbuens farger.

Nettopp det å skulle vise en usminket side av seg selv, er blitt viktig for bergensjenten, som dermed så det som sin oppgave å ta tak i det usunne kroppsfokuset som har dukket opp.

«Så langt har jeg ikke sett en eneste toppblogger eller kjent person vise frem den typiske «normale» kroppen. Nå har jo de aller fleste av dem veltrente kropper som i og for seg er flott. Det er ikke noe negativt over dem som jobber hardt for å oppnå ønskede resultater, så lenge de jobber på de riktige premissene, men jeg savner likevel å sette den «normale» kroppen på kartet. Den som er helt vanlig, den som har litt kvapsete hud, noen celulitter her og der, eller en litt dvask mage.. Den kroppen ser man så og si aldri, og jeg tror det er ekstremt viktig å få denne koppen frem i lyset, sånn for at alle jenter der ute kan se at vi er flere i samme båt. At det er flere på Instagram som faktisk har den helt vanlige kroppen, og at det faktisk er helt ok å vise den frem», skrev Gjelsvik, før hun delte et bilde av seg selv i bikini.

Dagen etter tronet hun på topplisten til blogg.no, som den mest leste bloggeren i hele landet. Det er ingen tvil om at responsen har vært enorm.

– Jeg synes det er fantastisk å se responsen, både i form av kommentarer og bilder som har blitt hashtaget, sier hun.

Henger seg på

Flere jenter har fulgt i Kristins fotspor på Instagram. Blant annet brukeren Jennyeliassen, som skriver «Når @Kristingjelsvik endelig satte fokus på kroppspress og den får den oppmerksomheten den fortjener, vil jeg henge meg på! Kroppspress er ingen grei sak. Det å kunne se seg selv i speilet og føre at man er pen og bra nok er ikke alltid like lett»

Også brukeren Linnjpl er storfornøyd med Kristins initiativ, og knipser et bilde av seg selv i speilet.

«Jeg har ikke alltid vært snill med kroppen min, og det bærer den preg av. Men jeg er desto mer stolt av hva kroppen min kan utrette for meg. Strekkmerker, arr og celulitter har ingenting å si for hvordan kroppen min fungerer og presterer i det daglige. Kroppen min skal ikke stå på en pidestall og bli beundret. Kroppen er mitt vektøy for å utrette det jeg vil oppnå her i livet», skriver hun i bildeteksten.

Vil fortsette mot sommeren

Kristin forteller at hun kommer til å fortsette å bruke hashtagen aktivt når det passer seg, og komme med en ny bloggoppdatering når sommeren nærmer seg.

– Samtidig tror jeg det er viktig å ikke snakke for mye om kropp, for det er jo et fokus jeg egentlig vil at skal forsvinne. At det har gått så langt at jeg så meg nødt til å skrive innlegget i går er egentlig trist nok i seg selv, sier hun.

Nå skal Kristin nyte ferien videre i Marokko, uten å tenke noe særlig over hvordan bikinien sitter på kroppen.

– Jeg håper og tror at jeg med dette innlegget har bidratt til å redusere det vanvittige kroppspresset vi til daglig føler på, sier bloggeren.

 

Kommentarer til denne saken