Gå til sidens hovedinnhold

Bergensmusiker Yngve Moe er død

Artikkelen er over 8 år gammel

Gikk bort etter badeulykke på Tenerife.

Yngve Moe døde onsdag ettermiddag på Haukeland sykehus. Det bekrefter Trude Bø i Dance With A Strangers management overfor BA.

– Det er uendelig trist. Alle våre tanker går til konen, barn og den nærmeste familien. Det er et stort tap for dem, hans venner og hele Musikknorge, sier Bø.

I ettermiddag kunngjorde familien Moes bortgang på Facebook med disse ordene:

«Det er med sorg vi nå må meddele at Yngve har gått ut av tiden. Han døde fredfullt i ettermiddag ved halvfire-tiden med sine nærmeste rundt seg. Vi vil igjen takke dere alle for all kjærlighet, omtanke og gode meldinger!»

Moe ble innlagt på sykehus på den spanske øyen Tenerife etter en badeulykke 5. april. Han ble lagt i kunstig koma etter ulykken, og senere overført til Haukeland Universitetssykehus hvor han døde.

– MIN BESTE VENN

Yngve Moe var bassist i bandet Dance With A Stranger sammen med Øivind Elgenes, Frode Alnæs og Bjørn Jenssen.

– Han var min beste venn, og et fantastisk menneske og en omsorgsfull person, sier Frode Alnæs til BA.

Dance With A Stranger ble stiftet i Bergen i 1984 og ga ut sitt første album i 1987. De har vunnet tre Spellemannpriser.

– Det var et helt grusomt sjokk å høre om ulykken, samtidig har vi jo hatt håpet om at det skulle gå bra i denne tiden. Dette er bare forferdelig trist, sier Alnæs.

FLERE BAND

Yngve Moe har også spilt i bergensbandet Rust.

Moe har også spilt i Tromsø-bandet Erter, Kjøtt og Flesk, som så dagens lys sommeren 1971. Musikken deres var inspirert av Liverpool-scenen på 1960-tallet, samt blant andre Jimi Hendrix, Eric Clapton og Jethro Tull.

De spilte hardrock, folkemusikk og klassisk musikk, gjerne med politisk snert.

Kommentarer til denne saken