Bertelsen avskjediges

Tor Holger Bertelsen døde fredag, 59 år gammel.

Tor Holger Bertelsen døde fredag, 59 år gammel. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Fikk melding av Oslo tingrett fredag.

DEL

Den langvarige striden mellom dommer Tor Bertelsen hans arbeidsgiver, Bergen tingrett, har den siste tiden vært behandlet i Oslo tingrett.

Etter det BA erfarer fikk Bertelsen fredag kveld melding fra Oslo tingrett om at han blir avskjediget.

Dette gjør ham til den første dommeren siden krigen som har blitt oppsagt fra sitt embete.

BETENT KONFLIKT

Saken startet 15. mai og har knyttet seg til Regjeringsadvokatens krav om at Bertelsen må fradømmes embetet, ettersom de anser ham uskikket etter flere personalkonflikter.

Konflikten toppet seg i 2010, da Bertelsen skal ha dyttet en dommerkollega på Tinghuset. Hendelsen ble fanget opp på overvåkingskamera, og ble brukt som bevis i saken.

Bertelsen bekrefter at han har fått meldingen om resultatet, men ønsker ikke å kommentere denne ytterligere før dommen er fremlagt i sin helhet. Hans advokat, Sigurd-Øyvind Kambestad, kan fortelle at det kun er resultatet som er klart, ikke premissene.

SKUFFET

– Det kom en mail fra retten i går med slutningen i rettssaken, som er den samme som påstanden til Bergen tingrett, at Bertelsen avskjediges som dommer.

Kambestad vil ikke uttale seg om sine tanker om resultatet uten å ha lest rettens bemerkninger, men medgir at resultatet er skuffende.

– Det er jo klart, en blir alltid skuffet når en taper en sak.

Kambestad kan heller ikke søndag si hvorvidt resultatet vil ankes.

– På grunn av ferieavvikling, er ikke ankefristen før i september, så det må vi sette oss ned og tenke på. Dessuten har jeg ikke fått snakket med min klient om dette ennå, sier Kambestad.

Artikkeltags