Den nybakte statssekretæren er for tiden på tjenestereise i India. Her har bergenseren vært på Direc (Delhi International Renewable Energy Conference). Konferansen har ikke mindre enn 10 000 delegater på besøk, 400 foredragsholdere og 600 utstillere.

  • Nyheter

Blant de største standsene på konferansen fant Henriksen ingen ringere enn «Bergen».

– Det er et firma som driver med solcelleteknologi og som bygger solcelleanlegg rundt omkring i India, forteller Henriksen.

Han møtte også Rajinder Kumar som står bak selskapet.

– Firmaet drives av Kumar som var utvekslingsstudent i Norge for mange år siden. 17.mai 1980 tok han toget fra Oslo til Bergen, og skulle så videre til Trondheim. Han mente Bergen var så utrolig vakker at dersom han noen gang gjorde noe stort i livet så skulle han kalle prosjektet for Bergen. Og det har han jo gjort, sier Henriksen, som forteller at Kumar var strålende fornøyd med at han var fra Bergen.

IMPONERENDE

Han var imponert over selskapet og hva det har fått til.

– Jeg fikk møte et av parlamentsmedlemmene fra en av de fattigste delene av India hvor Bergen er med og installerer solcelleanlegg. De fortalte at Bergen gjør en kjempejobb for utviklingen av India. Det er et skikkelig seriøst og anstendig selskap, så byen Bergen skal ikke ha noe å skamme oss over at de bruker navnet vårt.

MØTTE FLERE

I løpet av India-besøket hadde Henriksen møter med blant andre Mr. Sharma, toppsjefen i ONGC, Indias nasjonale oljeselskap og Mr. Sundareshan. I møtet ble det gode samarbeidet mellom ONGC og norske selskaper diskutert.

ONGC viser ifølge Olje- og energidepartementet stor interesse for norsk teknologi og har intensjonsavtaler (MoU) med flere norske selskaper som leverer til oljesektoren.

Økt oljeutvinning ble spesielt tatt opp hvor inderne ønsker å lære av Norge.