Gå til sidens hovedinnhold

Best i verden

Artikkelen er over 18 år gammel

Hurtigruten er verdens beste cruiserederi. Det mener iallfall 20 000 engelskmenn. – Helt enig, sier Trond Torgeir Harsem og Morten Mejlænder Larsen som ankom Bergen med MS «Trollfjord» i går.

Hvert år ber den engelske avisen Daily Telegraph 20 000 engelskmenn om å kåre blant annet verdens beste hoteller, butikkjeder og cruiserederier.

Og i år fikk sistnevnte klasse en overraskende vinner.

Foran de store, som Cunard og Carnival troner Norwegian Costal Voyage. I Norge bedre kjent under Hurtigruten, som eies og drives av Troms Fylkes Dampskibsselskap (TFDS) og Ofoten og Vesteraalens Dampskibsselskab (OVDS).

- HYGGELIG
– Dette er meget hyggelig for TFDS og OVDS, sier administrerende direktør i TFDS, sier en stolt Tor Lægreid.

Hurtigruten er det eneste turistmålet i Norge som er nevnt i undersøkelsen.

I går klappet Hurtigrutens nye stolthet MS «Trollfjord» til kai i Bergen.

– Nyheten ble meldt over høyttaleranlegget om bord i båten. Da var det full jubel, sa Trond Thorgeir Harsem og Morten Mejlænder-Larsen like etter ankomsten ved Frieleneskaien i går ettermiddag.

– Hva er så fascinerende med Hurtigruten?

– Først og fremst er reisen er nydelig og naturskjønn. Dessuten er de nye hurtigruteskipene veldig komfortable, forteller de to passasjerene.

Og Trollfjord er og blir en skikkelig cruisebåt. Marmor, skifer, krystall, edle tresorter og av alle ting – selskinn – finnes overalt i fellesområdene og på de dyreste lugarene.

PASSASJERØKNING
Kåringen kommer omtrent samtidig med nyheten om svært hyggelige passasjertall for Hurtigruten.

Økningen i antall reisende i september var på 12,9 prosent (4877 passasjerer) i forhold til samme tid i fjor. Samtidig har også antallet biler om bord hatt en stor økning, med 27,4 prosent i september måned.

Ved utgangen av september måned var det 440 000 som hadde reist med Hurtigruten. Det er 80 221 flere enn ved samme tid i fjor.

– Dersom passasjerøkningen fortsetter ut året, betyr det at Hurtigruten vil passere 500 000 passasjerer i 2002, og vi må helt tilbake til 1960- og 70-tallet for å finne tilsvarende tall, sier informasjonsansvarlig i OVDS, Helene Winsents.