Bilen knust av takras

Berit Bye spar frem sin bil tirsdag ettermiddag (09.02.10).

Berit Bye spar frem sin bil tirsdag ettermiddag (09.02.10). Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Dette var synet som møtte Berit Bye da hun skulle ut og sjekke om Mitsubishien startet.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Knust frontrute, nedtrykt tak og en flere bulker. Berit Bye fikk seg litt av et sjokk da hun skulle ut og se til sin nedsnødde Mitsubishi i går ettermiddag.

– Bilen har stått nedsnødd en stund, og jeg har vært bortreist i helgen. Derfor ville jeg bare ut og sjekke om bilen startet, forteller Berit Bye til BA.

Startet gjorde den, men som det går frem av bildene tilfredstiller ikke Mitsubishien akkurat kravene i veitrafikkloven lenger.

– Jeg kan jo ikke bruke den, konstaterer hun.

LIVSFARLIG: Bye hadde parkert tett opptil Bergens Tekniske Museum på Møhlenpris, og det var et ras fra taket som forårsaket de omfattende skadene.

– Snøen har sikkert veid mer enn 100 kilo, antar Bye.

Hun tilkalte NAF som fraktet bilen på verksted i går ettermiddag. Bye regner med forsikringen dekker utgiftene - enten det blir til reprasjon eller bilkjøp.

Studenten er mest lettet over at snøraset ikke resulterte i personskader.

– Folk går jo forbi her hver dag. Barn på vei til Møhlenpris skole kunne raskt ha fått et ras med is i hodet.

– Vanligvis er jeg ikke den første som begynner å skrike på barnas vegner, men her var det faktisk en reell fare, mener hun.

SAVNER SKILT: Nå ber Bye folk om å holde god avstand til museumet.

– Det er en del snø igjen på taket, så jeg vil ikke anbefale folk å gå eller parkere her, advarer Bye, som også savner skilting.

– Det er kommunen som eier bygget, men jeg har aldri sett noe skilt om rasfare. De er vel pliktig til å rassikre sitt eget bygg, regner jeg med.

At hun selv må ta i bruk andre transportmiddel en tid fremover ser Bye derimot ikke mørkt på.

– Heldigvis er jeg ikke totalavhengig av bil, så jeg skal klare meg den tiden det tar. Men det er jo ikke hyggelig når sånt skjer, sier den skrekkslagne Mitsubishi-eieren.

TAKGRIND: Styreformann John B. Grutle i Bergen tekniske museum var selv innom for å kikke på stedet etter at BA ringte.

– Det ser ut som om det har gått et ras på stedet hvor vi ikke har rassikring. Det er arbeid på stedet nå. Uansett er det kommunen som er huseier og dette blir en sak mellom dem og forsikringsselskapet, sier han.

Artikkeltags