Bjarne Berg 1950-2010

Bjarne Berg.

Bjarne Berg. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Journalisten, redaktøren og bedriftsgründeren Bjarne Berg (59) er død. Budskapet om Bjarne Bergs plutselige bortgang ble mottatt med stor sorg i går kveld.

DEL

Bjarne Bergs tid i media strekker seg omtrent tilbake til han tok sine første skritt. Han var nemlig sønn av den legendariske Dagen-redaktøren og konservative teologen Arthur Berg

Han jobbet i media frem til han var med å starte selskapet Vizrt. Før det jobbet han i en rekke aviser, blant annet Dagbladet og Bergens Tidende. Han var desksjef og nyhetsleder i BT og begynte i TV2 der han begynte som redaksjonssjef og senere ble nyhetsredaktør.

Mange av dem som fortsatt er TV 2s viktigste nyhetsankre kom på skjermen i hans tid. Han hadde ideen til «Gutta på tur», og det var han som skjønte at Frithjof Wilborn kunne mer enn å lese sportsnyhetene. Dessuten var det Bjarne Berg som overtalte Davy Wathne til å bli sportsanker.

Selskapet Vizrt har vært en braksuksess og selger nyhetsgrafikk til en rekke ledende nyhetsorganisasjoner. Berg var også initiativtaker til selskapet Hardball, som de senere år har finansiert flere av Branns spillerkjøp.

Berg var senest i vinden på sportsklubbens årsmøte der han tilbød Brann 30-40 millioner om styret trakk seg.

Artikkeltags