Flere ble fristet da denne boligen i Laksevåg ble lagt ut for salg.

Prisantydningen på tomannsboligen med 177 kvadratmeter primærrom var 4,5 millioner kroner.

– Det var stor respons i forkant av budrunden. Det var syv stykker på privatvisning og 50 interessenter, sier Petter Krantz, eiendomsmegler og daglig leder i Kaland & Partners.

Uventet

Da budrunden startet torsdag formiddag tok det kjapt av. Til slutt ble den solgt for 5,52 millioner kroner, altså i overkant av én million kroner over takst.

– Det var god action, fastslår Krantz overfor BA.

– Var det forventet at den skulle gå så mye over takst?

– Nei, det var ingen som forventet det. Jeg hadde trodd at det skulle være noe høyere enn prisantydning, men ikke i disse baner.

– Ikke vanlig

Det er ikke uvanlig å lese i mediene om salgsobjekter som blir solgt langt over prisantydning, men ifølge megleren hører det likevel med til sjeldenhetene.

– Avisene skriver kun om de salgene, men det er ikke vanlig i det hele tatt at noe går for én million kroner over takst. Det hører med til sjeldenhetene, hevder han.

I dette tilfellet tror Krantz det er husets arkitektoniske kvaliteter og beliggenheten på Damsgård som førte til den store interessen.

Ikke bare perler

Det er mye interessant som legges ut for salg i Bergen og omegn. I forrige uke omtalte BA en eiendom ved Grimvatnet i Fana, som trolig er Bergens billigste eiendom.

– De fleste snudde i døren og sa de ville hatt betalt for å overta eiendommen, sa eiendomsmegleren.

I den helt andre enden av skalaen finner man et hus i Søreidtræet som ligger til salgs. Det er på hele 520 kvadratmeter og har egen kinosal, biljardrom og fire bad. Eiendomsmegleren sa at han aldri hadde vært inni et større hus.