Gå til sidens hovedinnhold

Boligprisene sank i august

Artikkelen er over 3 år gammel

Det har vært en svakere utvikling i august enn gjennomsnittet av måneden de siste fem årene.

Boligprisene sank med 0,9 prosent i Bergen i august.

Det viser tallene fra Eiendom Norge.

Sammenlignet med Stavanger (+2,2 prosent), Trondheim (+1,8 prosent), og Oslo (-0,6 prosent) har Bergen hatt en svakere prisutvikling den siste måneden.

Gjennomsnittsboligen i Bergen koster nå 2.930.000 kroner.

De siste 12 månedene har boligprisene sunket med 0,5 prosent, noe som er svakere enn i Oslo (+3,4 prosent), Stavanger (+0,6 prosent) og Trondheim (-0,1 prosent).

Raskest salg i landet

I løpet av august ble det lagt ut 831 boliger for salg, og 663 boliger ble solgt.

Dette er 5,7 prosent færre boliger som ble lagt ut for salg, og 4,5 prosent færre salg i løpet av tilsvarende måned i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid var på 34 dager, noe som er raskere enn resten av landet, som hadde 47 dager i gjennomsnitt. Til sammenligning hadde Stavanger tregest salgstid på landsbasis, med 96 dager.

Hittil i 2018 er det solgt totalt 4411 boliger i Bergen. Det er i løpet av året lagt ut 5005 boliger til salgs, dette er 3,3 prosent færre enn i løpet av samme periode i fjor.

Høyere enn for ett år siden

På landsbasis steg boligprisene med 0,8 prosent i august, og er 2,2 prosent høyere enn for ett år siden.

– I august var det en moderat boligprisutvikling både nasjonalt og i de store byene. Prisutviklingen for landet under ett er svakere enn hva som har vært normalt i august de siste ti årene. Men det høye transaksjonsvolumet i kombinasjon med et stort utbud av bruktboliger over store deler av landet, vitner om et sunt marked i god balanse, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Det ble i løpet av forrige måned solgt 9.453 boliger. Dette er 8,4 prosent flere enn samme måned i fjor.