Gå til sidens hovedinnhold

Bombetrussel mot tinghuset

Artikkelen er over 8 år gammel

56-åring pågrepet og satt i arresten. Politiet omtaler trusselen som «fyllerør».

Like før klokken 1430 mandag gikk alarmen. En mann skal ha ringt politiet og sagt at han var på vei for å sprenge tinghuset i Bergen.

Tinghuset ble evakuert kort tid etter. Politi og brannvesen rykket ut til stedet. Politiet satte opp flere sperringer i gatene rundt.

Etter at politiet informerte om trusselen, bestemte ledelsen ved tinghuset at de skulle løse ut brannalarmen for evakuere bygget.

Brannvakten i Bergen sa det var en automatisk brannalarm, men at «det kom også inn en annen melding».

MANN PÅGREPET

Ifølge politiets innsatsleder ved tinghuset, pågikk det også en annen aksjon et annet sted i distriktet, men han ville ikke gå ut med ytterligere opplysninger.

Klokken 1510 avblåste politiet aksjonen som «fyllerør». En 56 år gammel mann var pågrepet, mistenkt for å stå bak trusselen. Politisperringene rundt tinghuset ble fjernet.

SPERRER AV KVARTALET

Nabogatene i kvartalet som var sperret av under aksjonen ble også åpnet igjen for ferdsel.

– Nå returnerer vi til hovedstasjonen. Det har vi fått beskjed om at vi kan gjøre, sier Ronny Karlsen ved brannvakten i Bergen.

– Hva politiet gjør, må de svare på, legger han til.

– POLITIET KOM RASKT

Butikkmedarbeider Mariann Plassen ved Finn Berstad-kiosken like ved Tinghuset sier til BA at alle kundene forsvant fra kiosken.

Kiosken ligger innenfor politiets sperringer.

– Jeg fikk ikke med meg hva som skjedde, men politiet var veldig raskt på stedet her, og evakueringen gikk veldig fort, sier hun.

– FOLK STUSSET

Domstolsdirektør Åge Johansen sier til BA at ansatte og besøkende på tinghuset tok hendelsen med ro.

– Folk tok det fint og rolig, men de stusset selvfølgelig litt da de kom ut og så at politiet sperret av gatene rundt tinghuset, og at det var væpnet politi i Valkendorfsgate, sier domstolsdirektør Åge Johansen til BA.

Etter evakueringen ble de ansatte samlet i kantinen, som ligger i et bygg like ved. Der fikk de fikk informasjon om trusselen.

– Var det noen som ga uttrykk for at de var engstelige eller redde under evakueringen?

– Ingen ga uttrykk for det, og det hele gikk veldig greit. Det begynte som en brannalarm, og vi har faste rutiner for hvordan vi skal håndtere det. Rutinene fungerte fint, og alle gjorde det de skulle, sier Johansen.

Flere rettsmøter måtte ta pause under evakueringen.