Borgen tente buekorps-Bergen

Dette er bare et av mer enn 60 innlegg i buekorpsdebatten.

Dette er bare et av mer enn 60 innlegg i buekorpsdebatten. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

En ironisk bemerkning om buekorpsene satte sinnene i kok på Facebook. TV-slugger Erling Borgen (63) ble utskjelt etter noter av rasende buekorpselskere.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

– Det var ment som en munter bemerkning til en gammel venn av meg. Det tok av og utviklet seg temmelig usaklig, sier Erling Borgen til BA.no.

Borgens bergenske journalistvenn hyllet i går Nordnæs Bataillon og den avtroppende buekorpssjefen på sin private Facebook-side og takket for sesongen.

Den kjente journalisten og filmdokumentarregissøren fra Oslo var raskt ute i kommentarfeltet: «Burde ikke de buekorpsene avskaffes?», skrev Borgen.

Da var rabalderet i gang.

Hans Facebook-venn har nemlig hele 1400 andre venner og bekjente, og flere titalls av dem gikk rett i strupen på Borgen, kjent for sine kritiske og prisbelønte artikler om blant andre bergensrederen og buekorpsgutten Hilmar Reksten på 1980-tallet.

KALT STYGGE TING

Borgen fulgte opp og bar bensin til bålet med at «de trommer jo helt i utakt».

Da grep flere andre til tastaturet. Han ble kalt «idiot», «tosk» og «hjernedød» og andre mindre pene karakteristikker.

– Det hadde jo vært verre hvis jeg hadde tatt til orde for at buekorpsene burde forbys, men diskusjonen roet seg litt til slutt, sier Erling Borgen.

«Bare ett siste ord til Herr Borgen. Du har gjort mye bra i ditt liv både på TV og i andre sammenhenger men du kødder ikkje med bergenske tradisjoner om Brann og bauekorps. Då sliter du», skrev en annen av innsenderne.

TAR DET HUMORISTISK

Borgen ler når BA.no konfronterer ham med den opphetede Facebook-debatten.

Han understreker at han har full respekt for buekorpsene.

Til høsten flytter han til Bergen hvor hans kone er blitt teatersjef på Den Nationale Scene.

– Meningsutvekslingen bekrefter i grunnen det jeg lenge har ment, at bergensere er det norske svaret på latin-amerikanere. Og da mener jeg det som et kjempekompliment, sier Borgen til BA.no.

Artikkeltags