Brann-talent imponerte i Frankrike

BEDRE ENN DETTE: Andreas Vindheim er aktuell for franske St. Etienne. Dette bildet er fra fjorårets juniorcupfinale mot Rosenborg på Stadion da Brann tapte på straffer.

BEDRE ENN DETTE: Andreas Vindheim er aktuell for franske St. Etienne. Dette bildet er fra fjorårets juniorcupfinale mot Rosenborg på Stadion da Brann tapte på straffer. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Andreas Vindheim (17) kan ende opp med kontraktstilbud fra St. Etienne.

DEL

Brann-backen avsluttet lørdag et to uker langt treningsopphold med den franske eliteserieklubbens reservelag.

– Vi får se hva som skjer, vi har ikke gått i dialog med dem ennå. Han har vært der i 14 dager og tilbakemeldingene er veldig positive. Vi tar det med ro og har fokus på serieåpningen til helgen, sier far og Fana-trener Rune Vindheim til BA.

– FOTBALL FORAN SKOLE

17-åringen gjennomførte to treninger om dagen og spilte en internkamp de to ukene han var i Frankrike.

– Jeg følte det gikk ganske fint på trening, og jeg fikk gode tilbakemeldinger fra trenerne. Både reservelagstreneren og U19-treneren var veldig positiv, sier Andreas Vindheim.

– Håper du å kunne slå følge med Eirik Birkelund?

– Det hadde jo vært kult og lærerikt, men jeg er ganske fornøyd med opplegget i Brann og nå ser jeg frem til seriestart, svarer han.

17-åringen er i ferd med å fullføre andre året på Tertnes Toppidrettsgymnas.

– Jeg setter fotball foran skole, men er ganske tydelig på at jeg skal klare å fullføre skolen. Skulle det skje noe må vi bare finne en løsning, sier Brann-talentet.

– TILBUD VERDT NULL

Om muligheten skulle by seg har Brann lite de skulle sagt. Vindheim er på Branns B-liste og klassifisert som en såkalt satsingsspiller, men han er bundet til klubben bare gjennom en amatørkontrakt.

Det gjør at Brann bare kan kreve utdanningskompensasjon. Rødtrøyene har gjort flere fremstøt på å signere backen, hittil forgjeves.

– Vi har fått noen utkast som er verdt lik null. Å binde seg uten at Brann skal investere i spilleren tolker vi ikke som et tilbud, sier far Rune Vindheim til BA.

Han er helt tydelig på at det sportslige tilbudet veier tyngst for sønnen akkurat nå.

– Å sitte på en kontrakt er uvesentlig. Han må være i et apparat der han satses på. Det må handles på det sportslige, ikke bare det kontraktsmessige, sier Vindheim med klar adresse til ledelsen på Stadion.

ÅPEN FOR Å BLI

Sønnen vil ikke avvise en eventuell proffkontrakt med Brann.

– Det er selvfølgelig aktuelt. Jeg trives og Brann er en stor, fin klubb med gode trenere og et veldig godt treningsmiljø, sier Vindheim junior.

Etter det BA forstår skal St. Etienne vurdere om de ønsker å hente Vindheim denne uken.

Veien frem til eliteseriefotball i Brann er lang for Vindheim. Høyrebacken bekles som kjent av Birkir Már Sævarsson, landslagsspiller for Island, og venstrebacken av Erdin Demir, som er landslagsaktuell for Sverige.

Artikkeltags