Full fyr i fritidsbåt på Askøy

Redningsbåten Sjøbrand fra Bergen Brannvesen bidro i slukkingen av båtbrannen på Askøy søndag.

Redningsbåten Sjøbrand fra Bergen Brannvesen bidro i slukkingen av båtbrannen på Askøy søndag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

To store trebåter sto i brann i Listraumen på Askøy søndag.

DEL

I 1330-tiden kom det inn en rekke meldinger til brannvesenet om at det var fyr i en større fritidsbåt som lå til kai i Lisstraumen på Askøy.

Brannen var synlig over et stort område, og det kom inn telefoner til 110-sentralen fra både Fromreide og Kjerrgarden.

– Det er ikke vei frem til stedet, så vi sendte brannbåt fra Bergen og fra Øygarden, i tillegg til de lokale brannmannskapene på Askøy, sier vaktkommandør Ronald Drotningsvik ved 110-sentralen.

Hjelp av nabo

Da Askøy Brann og redning kom til stedet ble de møtt av naboen som hadde ringt inn og meldt om flammene. Han stilte med sin private båt, og fikk fraktet brannmannskapet og pumper ut til kaien hvor det brant.

– Det var to flotte trebåter som lå til kai. Den nærmest kai sto i full fyr, mens den andre lå tett inntil, forteller utrykningsleder i Askøy brann og redning, Tom Alsaker.

På grunn av strålevarme tok også den ytterste båten fyr, men den brannen fikk brannmannskapene fort kontroll over. Det var verre med den første.

– Det er mange hulrom og utfordringer med brann i en slik trebåt. Derfor fikk vi god hjelp av båteierne til å styre oss og forklare hvordan båtene ser ut innvendig, som hjalp oss å få slukket og kontroll på brannen, sier Alsaker.

Brannmannskaper fra Askøy og Bergen holdt på i flere timer med slukningsarbeid etter båtbrann ved kaien i Listraumen.

Brannmannskaper fra Askøy og Bergen holdt på i flere timer med slukningsarbeid etter båtbrann ved kaien i Listraumen. Foto:

Fryktet spredning

Båten lå til kai i et smalt sund, hvor det både er hytter, naust og flere andre båter.

– Det var en stund frykt for at brannen skulle spre seg til for eksempel hytter eller naust, men mannskapene har nå fått kontroll. Brannen spredte seg til en annen båt som lå ved kaien, sier Drotningsvik.

Det var ingen personer i båtene.

Årsaken til brannen er ikke kjent.

Tips Oss
E-post: tips@ba.no Telefon: 800 33 044 Send video

Artikkeltags