Brann i enebolig på Sotra

Huset sto i full fyr da brannvesenet kom frem.

Huset sto i full fyr da brannvesenet kom frem. Foto:

Eneboligen sto i full fyr da brannvesenet kom frem.

DEL

Like før midnatt ble det meldt om brann i en enebolig på Øyatangen i Fjell kommune på Sotra. Huset ligger helt sør på Bildøy.

Det var huseier selv som meldte fra, og brannvesenet fikk raskt kontroll på at det ikke befant seg noen personer i huset.

Huset brenner ned

Brannvesenet meldte først at det var fare for spredning til nærliggende hus etter at de kom frem. Det ble avkreftet kort tid etter.

– Det er ikke lenger fare for spredning. Det har de fått kontroll på, men huset er totalt overtent. Slukkingsarbeidet er i full gang, sier vaktkommandør Ronald Drotningsvik ved 110-sentralen.

Klokken 0045 melder 110-sentralen at brannvesenet på stedet har kontroll på brannen.

Politiet opplyser at det pågår en kontrollert nedbrenning av huset.

– Her var det ikke mulig å redde huset. Det var overtent lenge før vi kom frem. Brannvesenet har kontroll, og vil være på stedet utover natten for å kontrollere at det blir slukket, og deretter at det ikke blusser opp igjen, sier Drotningsvik.

Saken fortsetter under bildet

Dette bildet er tatt like etter at brannmannskapene kom frem til stedet.

Dette bildet er tatt like etter at brannmannskapene kom frem til stedet. Foto:

Utviklet seg raskt

Brannen skal ha utviklet seg svært raskt.

–  Det er sagt at det gikk veldig fort fra brannen startet til det var overtent, men vi vet ikke noe om hvordan brannen har startet eller hvorfor den utviklet seg så fort foreløpig, sier vaktkommandøren.

Artikkeltags