Brannvesenet rykket ut til bål i Lindås: – Bare flaks at det ikke ble ny storbrann

– De har gjort alt riktig. Om de ikke hadde klart å stenge brannen inne hadde vi hatt et helt annet scenario, sier Ståle Hauge.

– De har gjort alt riktig. Om de ikke hadde klart å stenge brannen inne hadde vi hatt et helt annet scenario, sier Ståle Hauge. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Avisa Nordhordland): Like før klokken halv ti torsdag morgen melder 110-sentralen på Twitter om at brannvesenet er på vei til Storavatnet som ligger mellom Seim og Hundvin i Lindås.

Brannvesenet hadde fått melding om et mulig forlatt bål, og det viste seg å stemme.

– Dette var et bår som sannsynligvis er forlatt uten at det har vært tilstrekkelig slukket. Potensialet for at dette kunne ha blitt en større sak enn det nå ble er helt åpenbart til stede slik de topografiske forholdene er på stedet med mye tett skog. Bålet var tent opp inne i en granskog, sier vakthavende brannsjef i Lindås, Meland og Modalen brann og redning til Avisa Nordhordland.

Han minner om at folk alltid skal være aktsomme selv om det ikke er bålforbud.

– Det er ikke ulovlig å brenne bål nå, men det er en aktsomhetsregel som er ganske streng. Vi definerer dette som særdeles uaktsomt. Det var kun flaks som gjorde at dette ikke utviklet seg til en større brann, og da ville vi hatt en brann som var minst like stor som den vi har holdt på med i fire døgn på Vikanes. Vi i brannvesenet er rett og slett sjokkert over at det blir tent opp bål på denne måten så mye medieoppmerksomhet som den brannen har fått, sier Hauge.

Artikkeltags