Brant kraftig i skogen på Gaupås

Det brenner kraftig i terrenget bak Arna stadion.

Det brenner kraftig i terrenget bak Arna stadion. Foto:

Brannområdet var på det meste 5-600 kvadratmeter.

DEL

– Det brenner kraftig i terrenget bak Arna stadion på Gaupås, sier vaktkommandør Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen, litt etter klokken 1800 mandag.

Da hadde brannvesenet akkurat kommet frem.

Det var litt vanskelig tilkomst i området.

– Det er veldig utfordrende. Det går kun en skogsvei opp til brannområdet, så vi kan kun kjøre opp med små biler, sier Villanger.

Brannvesenet hadde 20 mann i arbeid på stedet, og også Sivilforsvaret har vært i sving.

Det er foreløpig ikke aktuelt å evakuere.

– Vanskelig

Brannområdet er på cirka 5-600 kvadrat.

– Det har vært vanskelig å komme til brannen. Terrenget er bratt og det er langt til nærmeste vannverk, sier varabrannsjef ved Bergen brannstasjon Frode Bødtker til BA på stedet.

Klokken 2040 opplyser Villanger at brannvesenet har fått brannen under kontroll.

– Det betyr ikke at den er slukket. Det blir folk gående der oppe hele natten for å dynke terrenget og holde oppsyn. Sivilforsvaret kommer til å hjelpe til med det.

Vakthold

Litt etter midnatt ble brannfolkene sendt hjem, og Sivilforsvaret har hatt vakthold gjennom natten. I 06-tiden returnerte to brannbiler til stedet, og det vil bli vakthold utover formiddagen.

– Vi vet ikke hvor lenge de blir der. Det er så tørt i jorden, så det kan være varme langt ned i bakken. Dersom det begynner å blåse, kan det lettere ta seg opp igjen, sier Villanger tirsdag morgen.

– Det er rett og slett knusktørt, legger han til.

Det er innført forbud mot åpen ild utendørs i Nordhordland, men Villanger kan ikke svare på om noe tilsvarende vil skje i Bergen kommune.

– Det blir tatt løpende vurderinger på det, sier han.

Flere steder

Dette er den foreløpig siste i en rekke skogbranner i Hordaland mandag. Også de andre er nå slukket eller under kontroll. Også i Meland vil brannvesenet holde vakt i hele natt.

Etter i alt seks branner i skog og mark mandag, har 110-sentralen tatt til Twitter for å minne om at det ikke er lov til å grille eller tenne opp bål i eller i nærheten av skog og utmark.

Brannvesenet har rykket mannssterke ut til Gaupås.

Brannvesenet har rykket mannssterke ut til Gaupås. Foto:

Artikkeltags