Gå til sidens hovedinnhold

Eksplosjon på asylmottaket i Ytre Arna

Artikkelen er over 4 år gammel

Vinduer ble blåst ut under en eksplosjon tirsdag ettermiddag. Fremdeles er årsaken et mysterium.

Det var klokken 1734 tirsdag ettermiddag at politiet fikk melding om at det hadde vært en eksplosjon på asylmottaket i Gudrun Kolderups veg i Ytre Arna.

Ingen ble skadet.

To pågrepet

To menn ble pågrepet, i henholdsvis 20- og 30-årene, og satt i arresten på politihuset. Ifølge politiadvokat Kjetil Tomren i Vest politidistrikt har disse mennene tilknytning til rommet eksplosjonen skjedde.

– Det har blitt gjort tekniske undersøkelser, men det er foreløpig uklart hva som har skjedd, sier Tomren.

Mennene er siktet for grovt skadeverk, og blir i skrivende stund avhørt.

– Skadenes omfang tilsier at det er noe annet enn komfyren alene som har eksplodert, sier politiadvokaten.

– Er PST involvert?

– PST er ikke direkte involvert på nåværende tidspunkt. Men det blir gjort undersøkelser om de pågrepnes bakgrunnsinformasjon opp mot deres registre, sier Tomren.

Ikke funnet eksplosiver

Det ble først meldt at det var en komfyr som hadde eksplodert, men dette sier innsatsleder i politiet, Ivar Kvant, at de ikke kan si med sikkerhet.

– Vi vet ikke hva som har eksplodert, eller hvorfor. Vi går ikke inn i bygget fordi vi ikke vet om det er fare for ytterligere eksplosjoner, sa han.

Rommet brukes både som oppholdsrom og kjøkken, samt som soverom for de to pågrepne.

Klokken 2050 opplyste operasjonsleder Frode Kolltveit i politiet at bombegruppen var på vei til Bergen fra Oslo for å gjøre undersøkelser. Det ble holdt vakt ved asylmottaket utover kvelden.

– De kommer etter å ha sett bilder og for å undersøke om det har vært operert med farlige stoffer eller hva som kan være bakgrunnen for dette her. Vi vil ikke konkludere før alt er undersøkt med hva dette kan være, sa han.

Bombegruppen kom til stedet like før midnatt.

Onsdag morgen klokken 0630 har bombegruppen avsluttet sitt arbeid på stedet.

–Det er ikke gjort noen funn av eksplosiver på stedet. Men årsaken til eksplosjonen er heller ikke klar, sa politiets operasjonsleder Arve Samsonsen i morgentimene.

Dermed skal politiets krimteknikere fortsette arbeidet på stedet med nye undersøkelser utover dagen.

Ingen i rommet

Ifølge innsatsleder Kvant var det ingen i rommet da det smalt.

Asylmottaket ligger midt i et boligområde. Huseiere i området BA har snakket med, forteller at de ikke har hørt noe før det plutselig var en rekke politi- og brannbiler på stedet.