Skogbranner flere steder i Hordaland

Terrenget er glovarmt i Meland.

Terrenget er glovarmt i Meland. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Brannvesenet ringes ned av meldinger mandag ettermiddag.

DEL

Rundt klokken 1700 skal brannen i Ådlandsvegen være under kontroll. Politiet forberedte seg en stund på evakuering. Det blir ikke nødvendig.

– Vi har kontroll, men det er fremdeles svært varmt i terrenget. Det er så varmt at skoene smelter om du står på feil plass, sier utrykningsleder ved brannen i Meland Stein Ove Valdersnes.

Klokken 2040 forteller Sigbjørn Villanger, vaktkommandør ved 110-sentralenat brannvesenet vil ha mannskaper der hele natt til tirsdag for å holde oppsyn og dynke området selv om brannen er under kontroll.

Brannene i Lindås og Fusa er også under kontroll.

Hektisk aktivitet

– Ja, vi rykket ut til meldinger om skog- og gressbranner i Lindås og Fusa. Nå får vi inn meldinger om en skogbrann i Meland. Det tikker inn meldinger hele tiden her i dag, rakk vaktkommandør Karl Arne Røyset ved 110-sentralen i Hordaland å si til BA, før han måtte legge på.

Den tragiske dødsulykken i Lindås, lastebilen som havnet i grøften ved omkjøringsveien etter ulykken, og en rekke meldinger om brann i naturen har ført til hektisk aktivitet for brannvesenet mandag.

Beveget seg i vinden

Den alvorligste skogbrannen viste seg å ramme Meland kommune. I 1515-tiden kom det meldinger fra Radøy-siden Radfjorden av om en brann i fjellsiden ved Ådlandsvegen i Meland.

– Brannen truer en enebolig i Ådlandsvegen. Vi har folk fremme, som er i gang med slukking for å redde huset, fortalte Røyset da han i 1550-tiden har tid til å prate igjen.

Brannvesenet rykket ut med store mannskaper.

– Brannen beveger seg i vinden, noe som gjør brannmannskapene usikre på hvor langt brannen vil spre seg, og hvor stor den er, sa Røyset.

Travel dag

Tidligere mandag, Klokken 1420, rykket brannvesenet ut etter melding om røykutvikling i skogen ved Vasstadvegen i Lindås. Veien ligger like ved ulykkesstedet der en kvinne tidligere på dagen mistet livet i en frontkollisjon.

I 1440-tiden hadde brannmannskapene fått kontroll ved Vasstadvegen, og jobbet med etterslukking.

1454 kom meldingen om at mannskaper ble sendt til Juvik i Fusa etter melding om brann i gress og kratt. Denne ble slukket like etter.

Saken oppdateres.

Artikkeltags