Slik åpnes veiene igjen etter VM

Sykkel-VM har ført til mange stengte veier.

Sykkel-VM har ført til mange stengte veier. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

E39 har redusert kapasitet til tirsdag. Ellers vil mesteparten av biltrafikken i og rundt sentrum gå som normalt fra mandag morgen.

DEL

Etter sykkel-VM har Bergen kommune publiser følgende informasjon på sine hjemesider:

Søndag

Veiene: Veiene er stengt langs sykkelløypene mellom klokken 08.30-19.00. Obs: Der løypene har gått vil det være stor aktivitet utover kvelden og natten, mens oppryddingsarbeidet pågår. Installasjoner i bykjernen vil det ta flere dager å rigge ned.

Kollektivtrafikk: Ekstratilbudet med 32 shuttlebusser avsluttes på søndag.

Mandag

Veiene: Fra klokken 05.00 åpner Småstrandgaten og Lars Hilles gate for normal bil- og MC-trafikk. Innfartsårer, tunneler og broer er åpne som normalt, med unntak av E39 som har redusert kapasitet mellom Åsane og Fjøsanger. Christies gate ved Festplassen er stengt også mandag. Les mer på Statens vegvesen sine sider.

Bryggen åpnes også for trafikk mandag klokken 05.00, men holder stengt mellom klokken 22.00 og klokken 05.30 slik at de opphøyde gangfeltene kan reetableres.

Kong Oscars gate holdes stengt for veiarbeid.

Kollektivtrafikk: Bybanen vil ha siste stopp mot sentrum på Nonneseter, og første stopp fra sentrum på Bergen busstasjon også mandag. Busstasjonen er knutepunkt for bussene til og med mandag. Siden deler av sentrum er åpnet, vil flere andre holdeplasser være i bruk. Sjekk hvor din busslinje stopper på Skyss sine sider

Tirsdag

Veier og kollektivtrafikk: Christies gate og Kaigaten åpner klokken 06.00. Den reduserte kapasiteten på E39 oppheves. All kollektivtrafikk går som normalt.

Vær imidlertid obs på at det kan oppstå forsinkelser i planene for når de ulike veiene gjenåpner, siden det er mye som skal rigges ned.

Gateparkering

Opphevingen av forbudet mot gateparkering starter mandag. Det kan gå noen dager før alle forbud er opphevet. Rådet fra Bymiljøetaten er å følge skiltingen.

Artikkeltags