Klokken 0252 rykket politi og brannvesen ut etter melding om røykutvikling fra et hus i Eidfjord kommune i Hardanger. Huset ligger i Sjobakkane like utenfor sentrum av Eidfjord.

Bygget er en enebolig med kjellerleilighet, og det er registrert totalt fire beboere på adressen. Én av disse har status som savnet, opplyser politiet.

De pårørende er varslet, og blir ivaretatt av politiet.

I 06-tiden gjorde røykdykkere fra brannvesenet gjort funn av en død person i huset, og det jobbes med å få identifisert vedkommende.

– Politiet kan ikke si om det er den savnede som er funnet. Dette vil først bli kjent når obduksjon er gjennomført, sier politioverbetjent Øystein Torsnes ved Hardanger lensmannskotor til Hardanger Folkeblad.

Kraftig brann

Det har vært en kraftig brann, og det tok brannvesenet nesten to timer å få kontroll.

– Vi fikk den første meldingen klokken 0249 fra en beboer i kjellerleiligheten om røykutvikling i andre etasje. Etter en stund ble det meldt om flammer over tak og ut gjennom vinduer, sier vaktkommandør Ole Jakob Hartvigsen ved 110-sentralen.

Varmen var såpass kraftig at røykdykkerne måtte trekke seg ut av huset.

– Mannskaper fra Eidfjord var på stedet etter kort tid, og to røykdykkere gikk inn i huset. Der ble de møtt av svart røyk og flammer, og varmen var såpass sterk at de måtte trekke seg ut, sier brannsjef i Eidfjord, Ulvik og Granvin, Egil Holven.

Brannen ble meldt under kontroll klokken 0442, og slukket i 0630-tiden.

Åstedet vil bli sperret av, og politiet vil gjøre undersøkelser når dette lar seg gjøre. Krimteknisk er sendt fra Bergen for å gjøre undersøkelser. Årsaken til brannen er ikke kjent.

Det var to personer i huset da det begynte å brenne. Den ene var vedkommende som meldte fra til nødetatene, og denne personen kom seg ut selv.

Store mannskaper

Brannvesenet sparte ikke på ressursene, og sendte biler fra Voss- og Granvin brannvern.

– Vi hadde tre mannskapsbiler, tre tankbiler og to mindre biler. I tillegg fikk vi vann fra en ekstern vannkum på stedet, sier Egil Holven.

Han sier huset er totalskadd, og er fremdeles på stedet klokken 0815.

– Vi kommer til å drive etterslukking utover dagen, sier han.