Trampolinepark evakuert etter brann

84 personer ble evakuert etter en brann på trampolinesenteret Rush på Kokstad lørdag.

84 personer ble evakuert etter en brann på trampolinesenteret Rush på Kokstad lørdag. Foto:

Politi og brannvesen rykket ut til Kokstad etter melding om brann.

DEL

– Det kom automatisk brannalarm fra bygget i Kokstadveien 23 klokken 1544. Like etterpå kom det telefon fra Rush Trampolinepark om at det var røykutvikling i et bossrom, forteller vaktkommandør ved 110-sentralen, Tore Fanebust.

Politi og brannvesen var på stedet, og like etter klokken 1600 gikk røykdykkere inn i bossrommet for å kontrollere at brannen er slukket.

– Alle ble evakuert da brannalarmen gikk. Det var ingen stor brann, men det var mye røyk, forteller Fanebust til BA.

Alle måtte ut

84 personer ble evakuert som følge av brannen, og tre personer skal ha blitt eksponert for røyk. De ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet.

– Det har vært mye røyk. Vi er på stedet og foretar avhør og gjør undersøkelser for å klargjøre hva som har skjedd, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Arve Samsonsen.

– Det har vært mye røyk, så det må luftes. De evakuerte får ikke komme inn ennå, sier Fanebust klokken 1640.

Var stengt i en time

Like etter ble dørene åpnet igjen.

– Vi var stengt i en times tid, før gjestene kunne gå inn igjen. Ingen av de vi snakket med synes det var skummelt, noen av barna synes istedet det var ekstra spennende, sier operativ leder for Rush Norge, Christine Grieg-Lie til BA.

Hun forteller at de selv slukket brannen før brannvesenet kom. Men store mengder røyk gjorde at alle måtte ut av bygget.

– Det tok en del tid å få all røyken ut. Men nå er vi åpen igjen.

Kakelys kan ha tatt fyr

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent, men Samsonsen opplyser at de tror kakelys etter en bursdagsfeiring kan være synderen.

– Det har vært bursdagsmarkering der og det er mulig noen har kastet kakelys i bosspannet før de var ordentlig slukket. Det er i alle fall en teori, sier operasjonslederen.

Politiet er imidlertid ikke ferdig med undersøkelser på plassen ennå.

Tips Oss
E-post: tips@ba.no Telefon: 800 33 044

Artikkeltags