Fire personer reddet seg ut av overtent enebolig

Huset ble totalskadd i brannen.

Huset ble totalskadd i brannen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Boligen i Kvinnherad ble totalskadet i brannen.

DEL

Klokken 05 i natt fikk brannvesenet i Kvinnherad melding om at det brant kraftig i en enebolig på Sandvoll sør for Husnes i Kvinnherad.

– Da vi kom frem brant det kraftig i første- og andre etasje. Vi fikk raskt melding om at alle personer hadde kommet seg ut, og fokuserte vi på slukningsarbeidet, sier overbefal Atle Josdal i Kvinnherad brannvesen.

Trøbbel med vannforsyning

Fire personer og to katter kom seg ut av huset på egenhånd.

Det ble kalt ut mannskaper fra tre brannstasjoner i Kvinnherad, og på det meste var snaut 20 brannfolk i sving på stedet.

– Vi hadde noe trøbbel med vannforsyning, og måtte ha lange slangeutlegg. Brannhydranten var cirka 300 meter unna, og vi måtte også pumpe opp vann fra sjøen, sier Josdal.

Flammene sto opp gjennom taket, og gjennom flere vinduer.

– Det var en ganske vanlig boligbrann sånn sett. Utfordringen her var å få vann, og heldigvis slapp vi å søke etter savnede personer, sier Josdal.

Kontroll

Klokken 0638 ble brannen meldt under kontroll, og to timer senere er brannmannskapene fremdeles i arbeid på stedet med etterslukking.

– Huset er totalskadet. Det har tre etasjer, og det røyker en del ennå, men det er mest vanndamp. Vi blir på stedet for å sikre at det ikke blusser opp igjen, sier overbefalen.

Operasjonsleder Hans-Eirik Thue i politiet sier brannårsaken ikke er kjent, og at brannen vil bli etterforsket.

Artikkeltags