Equinor etter brannen: – Vi tar disse sakene svært alvorlig

Brannvesenet var raskt ute, og sørget for at brannen på Mongstad aldri ble spesielt dramatisk.

Brannvesenet var raskt ute, og sørget for at brannen på Mongstad aldri ble spesielt dramatisk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det brant på Mongstad onsdag kveld. Den ble slukket på under et kvarter.

DEL

– På et anlegg som Mongstad er det komponenter som er brannfarlig, så her er sikkerhet i høysetet. Det er viktig for oss å kunne håndtere situasjoner som dette, sier pressekontakt for Equinor Elin Isaksen.

Foranledningen er at det litt over klokken 23 onsdag kveld begynte å brenne i cracker-anlegget på Mongstad-anlegget til Equinor.

For rundt 14 dager siden hadde Equinor-anlegget på Mongstad et strømbrudd som gjorde at anlegget ble stengt ned. Det har siden blitt restartet gradvis.

Delen av anlegget hvor det begynte å brenne var ikke restartet enda, og var altså ikke i drift.

– Det var i prosessen med å restarte anlegget at det oppsto brann i en pumpe, forklarer Isaksen.

Raskt under kontroll

Da brannen oppsto gikk alarmen på Mongstad, bokstavelig talt.

– Vi bruker evakueringsalarm for å få folk ut av anlegget og sikre at vi får gjort rede for alle som ikke trenger å være der, sier Isaksen.

I dette tilfellet kom situasjonen raskt under kontroll, og ingen kom til skade.

Brannmannskaper fra Austrheim og Lindås rykket ut etter å ha fått melding klokken 2306 om to meter høye flammer på raffineriet.

I tillegg har Equinor egne brannmannskaper på anlegget til nettopp slike situasjoner som dette.

Klokken 2318 kom meldingen om at brannen var slukket.

Førstestyrken

– Dette ble gjort helt i henhold til rutinene, sier Isaksen, og understreker at det er svært viktig for Equinor å ta slike hendelser på alvor.

– Vi er jo veldig opptatt av sikkerheten på våre anlegg. Det er derfor vi har disse rutinene, og som vi viste i går, bruker vi egne mannskaper og varsler nødetater for å få bistand fra dem så vi kan håndtere slike situasjoner.

Anlegget på Mongstad har seks egne utrykningskjøretøyer, både brannbiler og ambulanse, og har til enhver tid beredskapspersonell på jobb.

– Det er førstestyrken vår. I tillegg har vi en beredskapsavtale med Lindås, Meland og Modalen brannvern og Austrheim brannvern, sier Isaksen.

Artikkeltags