Skogbrann på Osterøy blusset opp igjen

Helikopter hjelper til med å slukke skogbrann på Osterøy.

Helikopter hjelper til med å slukke skogbrann på Osterøy. Foto:

Helikopter hjalp til medå slukke brannen, men brannvesenet kan ikke love hundre prosent kontroll.

DEL

Sist helg kjempet brannvesenet og Sivilforsvaret mot flammene på Reigstadfjellet på Osterøy. Brannen ble slukket søndag.

Fredag blusset det opp i samme område – et svært bratt og ulendt terrenget mot toppen på Reigstadfjellet.

– Brannen er rundt 150 til 200 meter unna der det brant sist. Det går ikke vei frem til brannen, og mannskapene har drøyt 15 minutter å gå fra bilene til brannområdet, sa vaktkommandør ved 110-sentralen, Karl-Arne Røyseth, til BA like etter klokken 1330.

– En brannmann observerer området med kikkert og forteller at det er litt til og fra med røyken. Men når det er røyk, er det mye, fortsatte Røyseth.

Området der røyken steg opp fra var kronglete for mannskapene å komme seg opp dit. Brannvesenet brukte en drone for å få oversikt over området, og etter hvert ble et helikopteret rekvirert for å bistå med slukningsarbeidet.

Ulmet i røttene

Like etter klokken 1800 ble brannen meldt slukket av brannvesenet.

– Den er under kontroll, så langt vi klarer å kontrollere den. Helikopteret har pøst på med vann i over tre timer, og dynker fremdeles området en liten stund til, forteller vaktkommandør Røyseth i 19-tiden.

Med varmen og tørken som har vært i Hordaland i sommer, er det vanskelig for brannmannskapene å få hundre prosent kontroll.

– Dette er brannen fra sist helg som har blusset opp igjen. Vi har ikke sett antydning til røyk på flere dager, men det har antakeligvis lagt og ulmet i røttene, langt nede i bakken. Regnet vi har fått siste uken har ikke gått ned i dybden, sier Røyseth.

– Vi hadde pakket ned utstyret fra sist brann, men så har vinden gjort at det har tatt seg opp igjen, tror han.

Artikkeltags