Lighteren til Anne Britt eksploderte på kjøkkenbordet

Lighteren til Anne Britt Hervik eksploderte på kjøkkenbordet.

Lighteren til Anne Britt Hervik eksploderte på kjøkkenbordet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Tenk om den hadde ligget i en jakke eller i en veske. Da kunne det gått helt annerledes.

DEL

Anne Britt Hervik kom hjem fra jobb som normalt onsdag ettermiddag, og satte i gang med å lage middag. Etter å ha inntatt måltidet forsvant ungene forsvant ut, og hun selv bestemte seg for å ta en liten middagslur.

Plutselig ble hun vekket av den ene sønnen.

– Jeg vet ikke hvor lenge jeg hadde ligget på sofaen, men plutselig kom den ene gutten min inn og ropte «mamma, lighteren din brenner», forteller Hervik.

Eksploderte

Det var lighteren hun hadde lagt på kjøkkenbordet som hadde eksplodert.

– Jeg kjente en forferdelig stank da jeg våknet. Den hadde smeltet helt. Det var bare de små metallbitene som lå igjen, forteller Hervik, og anslår å ha kjøpt lighteren for en drøy måned siden.

Lighteren var av typen «Nummer 1 Lighter», og er Norges mest solgte lightertype. Ifølge egen hjemmesider selger de flere millioner enheter rundt om i verden. Hervik tok kontakt med BA for å advare andre forbrukere.

Dette er samme type lighter som den som eksploderte på kjøkkenbordet.

Dette er samme type lighter som den som eksploderte på kjøkkenbordet. Foto:

– Jeg hadde aldri trodd at dette kunne skje, men det kan det. Dette kan jo ikke være det eneste tilfellet. Heldigvis har kjøkkenbordet vårt en veldig hard flate, og er ikke lett antennelig. Selvfølgelig, det er jo ødelagt nå, men tenk om lighteren hadde ligget i jakkelommen eller i en veske og det hadde skjedd på natten, sier hun.

– Vi tar dette seriøst

Leverandør av «Nummer 1 Lighter» i Norge er Imperial Tobacco Norway. Administrerende direktør Even Alexander Foslie sier de skal ta tak i saken, men da må kunden selv ta kontakt med dem først.

– Vi vil gjerne vil ha inn restene av lighteren. Da kan vi se på den sammen med vår franske leverandør å finne ut hva som har skjedd. Jeg har aldri hørt om noe lignende, men vi tar dette veldig seriøst. Dette er jo en kvalitetslighter, og slike ting skal selvfølgelig ikke skje, sier Foslie. 

Artikkeltags