Ung kvinne tiltalt for grov uaktsomhet etter storbrann

Det gikk nesten to timer etter at brannen i Vågsbunnen/Torget startet før brannmannskapene hadde den under kontroll.

Det gikk nesten to timer etter at brannen i Vågsbunnen/Torget startet før brannmannskapene hadde den under kontroll. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det var et stort sjokk for min klient å bli tiltalt, sier forsvarer Linda Ellefsen Eide til BA.

DEL

Natt til 26. mai i fjor brøt det ut storbrann på Torget. 70 personer ble evakuert, og fire personer ble hentet ut av det brennende bygget med adresse Torget 1. Syv personer ble sjekket av lege, og to ble innlagt på Haukeland sykehus.

LES OGSÅ: – Vi ble vekket av en brannmann som skrek: «Kom dere ut!»

Nå er politiet ferdig med å etterforske brannen, og statsadvokaten har tatt ut tiltale mot en ung kvinne som de mener på grovt uaktsomt vis har satt fyr på boligen.

– Er et offer

Det var BT som først meldte om saken.

Linda Ellefsen Eide er kvinnens forsvarer, og hun sier til BA at kvinnen mottok tiltalen med sjokk.

– Det er uforståelig for henne. Tiltalen kjennes fryktelig vanskelig på toppen av de traumene hun var gjennom i forbindelse med brannen, sier Ellefsen Eide til BA.

Kvinnen har ikke hatt advokatbistand før hun fikk tiltalen for en drøy uke siden.

– Hun har sett på seg selv som et offer i denne saken, og ikke følt at hun har hatt behov for advokathjelp, sier forsvareren hennes.

Føles urettferdig

Ifølge BT mener politi og statsadvokat at den tiltalte kvinnen var beruset, satte mat på komfyren og slo platen på full styrke.

«Deretter la hun seg og sovnet. Pannen tørrkokte, og/eller var tildekket av brennbart materiale, slik at det oppsto brann og røykutvikling, med den følge at flere personer lett kunne ha omkommet», heter det i tiltalen.

– Hun kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen i tiltalegrunnlaget, og hun erkjenner ikke straffskyld. Tiltalen føles urettferdig for min klient, sier Ellefsen Eide til BA.

Totalødeleggende

Det kan ifølge tiltalen også bli aktuelt å kreve kvinnen for erstatning for tapene som følge av brannen, et beløp på over 6,8 millioner kroner.

– Det er varslet at det kan komme et erstatningskrav, og det må vi ta stilling til dersom det kommer. Men hvis det blir i den størrelsesorden som er nevnt i tiltalen, blir det totalødeleggende for henne, sier forsvareren til BA.

Ellefsen Eide sier hun nå skal bruke tiden fremover til å gå nøye gjennom tiltalegrunnlaget sammen med sin klient.

– Nå skal vi forberede saken så godt vi kan frem mot en rettssak, sier Ellefsen Eide.

Artikkeltags