Brannvesenet øver på eksplosjon på tankbåt

Brannvesenets RITS-gruppe var i aksjon da det brant i en oljetanker til kai ved Stureterminalen for en knapp måned siden. (Arkiv)

Brannvesenets RITS-gruppe var i aksjon da det brant i en oljetanker til kai ved Stureterminalen for en knapp måned siden. (Arkiv) Foto:

Spesialtrente brannmannskaper øver på Byfjorden tirsdag.

DEL

Brannvesenets RITS-gruppe, som er en gruppe spesialtrent for å drive redning til sjøs, kommer tirsdag til å gå om bord i Bergen Tank for å stoppe en ammoniakklekkasje etter en eksplosjon.

– Dette er en samøvelse sammen med RITS Oslo og Kystverket, forteller vaktkommandør ved 110-sentralen, Håkon Myking.

Scenarioet er at det har vært en liten eksplosjon om bord på oljetankeren, og muligens en liten brann.

– Deretter ble brannen avkreftet, men det er lekkasje som må stoppes på babor side. Vi har fått all informasjon om hendelsen fra skipets kaptein, forteller Myking til BA.

110-sentralen er selv med på øvelsen, derfor vet vaktkommandøren ikke helt hvor lenge øvelsen kommer til å vare.

– Det vil bli en del aktivitet med båter og helikopter, og det vil også komme teaterrøyk fra båten, sier Myking.

Det har siden 2010 vært RITS-grupper ved Oslo brann og redningsetat, Larvik Brannvesen, Brannvesenets Sør-Rogaland IKS, Bergen Brannvesen, Ålesund brannvesen, Salten Brann IKS og Tromsø brann-og redning.

«Beredskapen kjennetegnes ved at det årlig gjennomføres trening sammen med redningshelikoptre, hovedredningssentralene, Kystvakten, Redningsselskapet og rederier», skriver Direktoratet for Samfunnsikkerhet og Beredskap på sine nettsider.

Artikkeltags